Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta zahajuje přípravu. S jednou posilou, Daňkem i čtyřmi hráči z béčka

Kaan Kairinen během tréninku pražské Sparty. foto: AC Sparta Praha

Zatím se na seznamu jmen v kádru pro zimní přípravu sparťanských fotbalistů nachází jen jedna posila, na oznámení té druhé - norského záložníka Markuse Solbakkena, na Letné stále čekají. Fyzické testy absolvuje s týmem kromě nového albánského útočníka Indrita Tuciho také navrátilec z pardubického hostování Kryštof Daněk nebo čtyři mladíci z rezervy.
  12:24

Poprvé se sparťané sešli po zimní přestávce v úterý, první trénink na hřišti pak absolvují 10. ledna a v Praze stráví dalších dvanáct dní, než se 22. ledna přesunou na španělské soustředění.

Mezitím odehrají 20. ledna na Letné atraktivní přátelské utkání s Kodaní, která je v srpnu vyřadila z předkol o Ligu mistrů. Dánové se v osmifinále milionářské soutěže utkají s úřadujícím vítězem Manchesterem City.

Se Spartou je zatím i jedenadvacetiletý Daněk, který na podzim hostoval v Pardubicích. „Další budoucnost hráče bude sportovní vedení klubu řešit v nejbližších dnech,“ napsal pražský celek na svém webu.

Sparťanská soupiska k prvnímu dni přípravy

Brankáři
Jakub Surovčík
Peter Vindahl
Vojtěch Vorel

Obránci
James Gomez
Ladislav Krejčí
Filip Panák
Asger Sørensen
Adam Ševínský
Martin Vitík
Patrik Vydra

Záložníci
Veljko Birmančević
Lukáš Haraslín
Roman Horák
Kaan Kairinen
Adam Karabec
Qazim Laci
Jan Mejdr
Nelson Okeke
David Pavelka
Jakub Pešek
Angelo Preciado
Matěj Ryneš
Lukáš Sadílek
Michal Ševčík
Tomáš Wiesner
Jaroslav Zelený

Útočníci
Jan Kuchta
Victor Olatunji
Václav Sejk
Tomáš Schánělec
Indrit Tuci

Na běžícím pásu se proháněla také dosud jediná zimní posila, třiadvacetiletý Tuci, který přišel na konci prosince z chorvatské Lokomotivy Záhřeb. Pouhé formality pak zbývají v transferu stejně starého Solbakkena z norského Vikingu.

Ze stabilního kádru chybí jen obránce James Gomez kvůli účasti Gambie na nadcházejícím mistrovství Afriky.

Mezi svěřence dánského kouče Briana Priskeho pak zamířila čtveřice hráčů z druholigové rezervy: Adam Ševínský, Roman Horák, Nelson Okeke a Tomáš Schánělec.

Asistenta Luboše Loučku, jenž se právě B-týmu ujal, nahradil dánský specialista Lukas Babalola. Ten se i nadále bude zabývat zejména analytikou.

Ke konci přípravy čeká Spartu soustředění ve španělské Marbelle, kde postupně vyzve maďarský Puskás Akadémia, za nějž nastupují čeští hráči Patrizio Stronati a Jakub Plšek, norské Bodö/Glimt, přemožitele Bohemians z poslední kvalifikace Konferenční ligy, a švédské Malmö.

Jarní část Fortuna ligy začne Sparta 10. února na hřišti nováčka z Karviné. V únoru je čeká i dvojzápas úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy s Galatasaray Istanbul a také čtvrtfinále domácího poháru na Slavii.

Právě před městským rivalem vedou Letenští neúplnou tabulku o pět bodů, vršovický celek má ale duel k dobru.

Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....