Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bál jsem se, že mi unesou syna, přiznal Beckham v dokumentu. Čím štval kouče?

Victoria Beckhamová a David Beckham (Londýn, 3. října 2023) foto: Reuters

Někteří ještě vzpomenou, jak Beckham kvůli kopnutí do Diega Simeoneho v osmifinále mistrovství světa 1998 dostal červenou kartu, což otočilo jeho život vzhůru nohama. Chodily mu výhrůžky, kulky v obálkách a do toho se mu měl zanedlouho narodit syn. „Victoria mi tu novinu oznámila těsně před tím zápasem,“ vzpomíná v novém dokumentu.
  16:03

Čtyřdílná série „Beckham“ jde na nejpopulárnější streamovací platformu Netflix už ve středu 4. října a poodhaluje nejen pozadí čtyřiadvacet let trvajícího manželství, které plnilo titulní stránky bulvárních deníků nejen ve Velké Británii.

Kromě toho se věnuje i incidentu, který v osmačtyřicetiletém bývalém záložníkovi zanechal spoustu šrámů. Po jeho vyloučení Anglie vypadla s Argentinou na penalty, což mu nejen fanoušci, ale i média nedokázala odpustit.

Když cestoval v týmovém autobusu na zápas s West Hamem, výtržníci vůz zasypaly kameny a půllitry. „Byl úplně zničený, rozložený na kousky,“ vypráví Victoria v dokumentu. „Měl hluboké deprese, až klinické.“

„Přál bych si, aby existovala pilulka, která umí vymazat některé vzpomínky,“ dodá Beckham. „Kamkoli jsem šel, tam mi nadávali.“

Silné okamžiky ještě umocnilo narození dítěte. Když byl v nemocnici po boku své ženy, spal na zemi s hlavou u dveří, protože se bál, že někdo syna unese.

„Byl jsem paranoidní. Jakmile vykoukl na svět, první, na co jsem myslel, bylo: jak ho teď sakra ochráním?“ vzpomíná.

„Nedá se ani popsat, jak se v té chvíli cítíte. Obzvlášť proto, že se nemáte kam schovat,“ doplní Victoria.

„Nejedl jsem, nepil. Byla ze mě troska. Změnilo mi to život,“ přizná Beckham.

Harper Beckhamová a David Beckham (Londýn, 3. října 2023)

S Victorií se seznámili o rok dříve, na charitativním utkání. On coby mladá hvězda našlapaného Manchesteru United a ona jednou z nejslavnějších zpěvaček ve skupině Spice Girls.

Už při prvním pohledu se otočil na spoluhráče Garryho Nevilla a řekl mu v nadsázce: „Tuhle si jednou vezmu.“ Netušil, že měl pravdu.

Když se setkali podruhé, Victoria mu na letenku napsala svoje číslo. „Měl bys mi zavolat,“ řekla mu.

Zalíbilo se jí mimo jiné to, že mladý fotbalista netrávil čas u baru se svými spoluhráči, ale bavil své rodiče. „A já jsem rodinný typ,“ říká Victoria.

Ne všichni byli z jejich vzkvétajícího vztahu nadšení, zejména manažer Sir Alex Ferguson. „Chtěl, abych se oženil s místní dívkou, která není superhvězda,“ líčí Beckham. Victoriin manažer jim doporučil, aby se spolu nenechali fotografovat.

Fotbalista David Beckham a jeho manželka návrhářka Victoria Beckhamová (Londýn, 3. října 2023)

To znamenalo, že se na začátku vztahu často scházeli na parkovištích. Beckham za dívkou často jezdil, pořád s ní telefonoval a nedokázal přerušit kontakt. „Choval se jako závislák. Klidně strávil čtyři hodiny v autě, aby ji viděl dvacet minut,“ vzpomíná Neville.

„Víme, že tím trenéra strašně štval,“ dodá jiný bývalý fotbalista Paul Scholes. „Jezdíval za ní do Londýna v době, kdy asi úplně neměl.“

Victoria také prozradí, že si jednou pronajal malé dvoumístné letadlo, aby ji během turné na několik hodin navštívil.

Nebál se totiž utrácet. „Páteční výplatu do soboty rozfofroval. A pak čekal na další, aby si k těm novým džínám mohl koupit bundu, která ladí,“ zasměje se Neville.

Beckham v současnosti působí jako ředitel amerického fotbalového klubu Inter Miami, jenž zároveň spoluvlastní. Letos v létě tam přivedl i hvězdného Lionela Messiho.

Kromě Anglie si zahrál také ve Španělsku za Real Madrid nebo ve Francii za Paris St. Germain. Na hostování působil také v italském Miláně. Za anglickou reprezentaci odehrál přes sto utkání.

Autor: