Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Messi si letos Zlatý míč nezaslouží, říká Ibrahimovič

Sport

  11:57aktualizováno  14:58
PAŘÍŽ/PRAHA - Lionel Messi je považován za nejlepší fotbalistu světa, ne však v očích hvězdného kanonýra Paris St. Germain Zlatana Ibrahimoviče. Kontroverzní švédský útočník se nechal slyšet, že si hráč Barcelony letos nezaslouží počtvrté vyhrát v prestižní anketě Zlatý míč, která by výjimečnost současného držitele ceny znovu potvrdila.

Kanonýr fotbalistů Paris St. Germaine Zlatan Ibrahimovič foto: Reuters

"Messi zažil sice další fantastickou sezonu, ale za ty roky toho zas tolik nevyhrál. Určitě ne tolik, aby Zlatý míč získal už třikrát," řekla Eurosportu posila pařížského velkoklubu, která vedle Messiho nastupovala v sezoně 2009/2010. "Ale záleží na organizátorech, jestli hodlají cenu udělovat hlavně za individuální výkony nebo přínos pro tým," dodal ironicky.

Ibrahimovič tím záměrně připomněl, že jeho argentinský konkurent zatím nedotáhnul svou reprezentaci k výraznému úspěchu. "Zatímco jeho spoluhráči v reprezentaci září. Třeba Xavi s Iniestou měli vynikající sezonu v klubu a ještě ovládli Euro. Messi nevyhrál skoro nic - jen španělský pohár Copa del Rey. Je na čase, aby se vítězem Zlatého míče stal někdo jiný," vysvětlil svůj postoj.