Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Cole kvůli spoluhráči Terrymu hrubě uráží anglický svaz

Sport

  17:56
LONDÝN - Obránce Ashley Cole se na internetu pustil do vulgární kritiky Fotbalové asociace (FA). Hráče Chelsea totiž vytočilo, že FA zdůvodnila čtyřzápasový trest pro jeho spoluhráče Johna Terryho za rasistické urážky soupeře mimo jiné i nejasnostmi v Coleově výpovědích. "Hahahahaa, dobrá práce FA, lhal jsem, no jasně," napsal podle agentury AP anglický reprezentant na sociální síti Twitter a vzápětí přidal i nadávku.

Fotbalisté Chelsea (zleva) Ashley Cole, John Obi Mikel a John Terry foto: Reuters

Oba příspěvky byly posléze smazány, před tím je však stihlo sdílet přes dvacet tisíc lidí. Cole se za komentáře později omluvil prostřednictvím svého právníka. Cole urážkou reagoval na zveřejněnou zprávu o 63 stránkách, v níž FA zdůvodnila potrestání Terryho, kterého loni v říjnu z rasistických urážek obvinil obránce Queens Parku Anton Ferdinand.

Civilní soud sice spoluhráče Petra Čecha zprostil obvinění, FA mu však minulý týden udělila čtyřzápasový trest a pokutu 220 tisíc liber (zhruba sedm milionů korun). Terry ještě před tím na protest proti vyšetřování ukončil reprezentační kariéru. Podle FA měl Cole postupně měnit výpověď tak, aby podpořil verzi, že Terry soupeře neurážel, ale pouze opakoval slova, která řekl sám Ferdinand.

Chelsea hodlá obráncovy výroky prošetřit

FA, jenž Terryho obhajobu označila za "nevěrohodnou, nepravděpodobnou a nepřirozenou", se proto pozastavila nad tím, jestli Cole výpověď změnil proto, že si na celou událost vzpomněl, nebo na základě porady se sekretářem Chelsea Davidem Barnardem.

FA se zatím ke Coleovým výrokům na Twitteru nevyjádřila, trenér Chelsea Roberto Di Matteo však prohlásil, že klub hráčovy komentáře prošetří. "Podíváme se na to a pak uvidíme," uvedl. "Vždycky jsem říkal, že sociální sítě, pokud je používáte s rozumem, jsou dobrá věc. Hráči si musí uvědomit, že cokoliv napíší, může vidět úplně každý. Musí se proto chovat zodpovědně," dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!