Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Fenin vedení vysvětloval kritiku kouče. Trest nedostal

Sport

  9:47
BERLÍN - Fotbalista Martin Fenin musel vedení německé druholigové Energie Chotěbuz vysvětlovat svou veřejnou kritiku trenéra Rudiho Bommera. Bývalý reprezentační útočník si v rozhovoru pro pondělní vydání časopisu Kicker postěžoval, že mu kouč nedává dostatek příležitostí, a proto uvažuje o návratu do Česka. Pohovorem s hráčem považuje klub tuto záležitost za vyřízenou a trestat ho nehodlá.

Český fotbalista Martin Fenin foto: ČTK

"Martin vyjádřil v tom interview zklamání ze své osobní situace. Jako klub s tím dokážeme žít," prohlásil po schůzce sportovní ředitel Energie Christian Beeck. "Byla to dobrá výměna názorů. Martin musí teď do zimní přestávky přidat plyn. Pak uvidíme, co dál," dodal k hráčově budoucnosti Beeck. Fenin v dosavadních devíti kolech druhé bundesligy nastoupil jen dvakrát.

V rozhovoru se pozastavil nad tím, že nehraje, i když kvůli zranění vypadli oba stabilní útočníci. "Kdy bych měl dostat šanci, když ne teď?" vzkázal na dálku Bommerovi. Kvůli malému hernímu vytížení proto prý bývalý hráč Teplic uvažuje o návratu do České republiky. "Doma budu mít asi největší možnost dostat se na úroveň, na jaké jsem hrál před těmi problémy. Pořád mě tam totiž vnímají jako fotbalistu a ne jako potížistu," uvedl Fenin, který do Chotěbuzi přišel před rokem po nepovedeném angažmá v Eintrachtu Frankfurt.

Loni v říjnu však šestnáctinásobný reprezentant vypadl z okna a s krevní sraženinou na mozku skončil v nemocnici. Po tomto úrazu Fenin přiznal, že byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění. Načas proto přerušil kariéru a podstoupil psychologickou léčbu. Na trávník se vrátil v březnu.

Ačkoli fotbalově se mu nyní příliš nedaří, Kickeru však řekl, že po zotavení se cítí silnější než dřív. "Už nepotřebuji pomoc. Letos jsem se hodně naučil a některé věci už neprožívám tak dramaticky. Možná je to i proto, že jsem si našel přítelkyni," uvedl Fenin, který má s Chotěbuzí smlouvu až do roku 2014

Autor: