Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Šlapák jako osmý hráč dal gól v šesti zápasech v řadě

Sport

  9:00
PŘÍBRAM - Pouze osmi hráčům české fotbalové ligy se dosud povedlo vstřelit gól v šesti utkáních po sobě. Tím posledním se dnes stal příbramský útočník Martin Šlapák. Velkou radost z toho však neměl, protože svým zásahem jen zmírnil porážku 1:2 od Českých Budějovic.

Příbram - České Budějovice (vpravo Šlapák). foto: ČTK

Když pětadvacetiletý útočník nastoupil na jaře v základní sestavě Příbrami, vždy dal gól. Svou sérii začal v polovině března v Mladé Boleslavi, následovaly góly Dukle, Spartě, Jablonci, Olomouci a dnes Českým Budějovicím.

Lepší bilanci mají v české lize jen bývalý kanonýr Sparty Horst Siegl a jablonecký střelec David Lafata, kteří se trefili v sedmi duelech po sobě.

O rekordu Šlapák nevěděl

Lafatovi se to povedlo v podzimní části této sezony. "To ani nevím, že jsem takhle blízko vyrovnání rekordu. Nějak na to ani nekoukám. Samozřejmě, když bych dal i ten sedmý gól, byl bych rád, ale raději bych to vyměnil za to, abychom vyhrávali," řekl Šlapák.

Dnes dal sice gól, ale spíše ho mrzela spálená šance z první půle, kdy za stavu 0:0 dostal na malé vápno přihrávku od Pavla Pilíka, ale v pádu přestřelil. "To mě štve. Měl jsem to na dlouhou nohu. Kdybych to dal, tak bychom se zklidnili a určitě by to od nás bylo jiné," litoval po utkání.

Vynahradil si to v 82. minutě, kdy snížil na konečných 1:2. "Propadl tam míč na zadní tyč. Já se jen snažil trefit branku. To, že jsem dal gólmanovi housle, to už byla náhoda. Škoda, že to bylo tak pozdě," dodal.

Celkově dnes prý příbramské ofenzivě utkání tak nevyšlo, jak si před zápasem hráči představovali. "My vepředu jsme málo běhali, nenapadali jsme. Díky tomu Budějovice mohly snadněji rozehrávat a kombinovat. Nějaké šance jsme sice měli, ale nebyli jsme dostatečně kvalitní v koncovce," uznal.

Šlapákova výměna názorů s Tomášem Řepkou.

V utkání se často dostával do kontaktu s českobudějovickým stoperem Tomášem Řepkou, s nímž se dostal i do slovní rozepře poté, co Řepku fauloval. "Něco mi řekl, ale bylo to v rámci souboje. Já mu taky něco řekl. Žádný respekt. Je to jen fotbal, tak proč se bát," prohlásil Šlapák. "Hrálo se na něj jako na ostatní hráče. On je takový tvrdý a občas mi to dal pocítit, ale že by to bylo nějak speciální, to ne," dodal.

Dnešní porážka ho mrzela i kvůli tomu, že na utkání přišla největší jarní příbramská návštěva. "Když lidí slyší, jaký předvádíme fotbal, tak se chytnou a snad budou chodit pravidelně. Doufám, že je ta porážka neodradí a že příště jich bude ještě víc," řekl Šlapák.

"Také víme, že jsme si tou prohrou zkomplikovali boj o čtvrté místo, ale nám jde spíše o hru, abychom hráli pohledný fotbal. Dnes se nám to dařilo jen chvíli, navíc nám chyběla ta kvalita jako v předchozích zápasech. To nás štve," dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!