Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Plašil mění působiště. Z Bordeaux odchází do italské Catanie

Sport

  15:50aktualizováno  18:23
ŘÍM - Český fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil odchází z Bordeaux. Jednatřicetiletý záložník bude do konce sezony hostovat v italské Catanii. Oba kluby o tom informovaly na svých internetových stránkách.

Český fotbalista Jaroslav Plašil foto: ČTK

Plašil ještě v neděli odehrál za Girondins celý zápas proti St. Etienne (1:2) a na dnešní sraz národního týmu v Praze kvůli tomu měl dorazit až odpoledne. Podle deníku Gazzeta dello Sport však byla důvodem lékařská prohlídka v Catanii, což se i potvrdilo.

"Chci poděkovat fanouškům Bordeaux za podporu. Zažil jsem s Bordeaux výjimečné okamžiky, nyní mi ale začíná nové dobrodružství v Catanii," napsal Plašil na facebooku.

Bývalý hráč Hradce Králové si vyzkouší třetí evropskou ligu. Plašil už má za sebou působení v Pamploně (2007 až 2009), předtím strávil sedm let v Monaku, se kterým v roce 2004 postoupil až do finále Ligy mistrů.

Nyní okusí angažmá na Sicílii. Catania v minulé sezoně skončila v Serii A osmá, tento ročník však začala dvěma porážkami. V týmu se Plašil potká hned se třinácti Argentinci, bývalým italským reprezentantem Nicolou Legrottagliem či s mladým Slovákem Norbertem Gyömbérem.

Autoři: ,

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...