Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté Bohemians 1905 řeší velký problém: Jak dát v lize gól?

Sport

  17:56
PRAHA - Ani ve třetím zápase po návratu mezi elitu se hráči Bohemians 1905 brankově neprosadili. Dnes proti Jablonci to však poprvé znamenalo, že odešli ze hřiště poražení. Gól si navíc dali téměř sami.

Souboj Bohemky a Sparty. foto: ČTK

Bohemians 1905 - FK Jablonec 0:1 (0:1)

Branka: 40. Vošahlík.
Rozhodčí: Matějek - Filípek, Handlíř.
ŽK: Šisler, Hartig - Pavlík, Vošahlík.
Diváci: 6914.

V Ďolíčku to bylo opět o boji a nasazení. Ani jeden tým se do vyložených šancí nedostával, aktivnější byli domácí. Čekání na chybu skončilo ve 40 minutě. Rychlíkova malá domů byla málo razantní a Vošahlík se štěstím přehodil domácího gólmana. Jablonec se pak soustředil hlavně na ubránění jednobrankového náskoku.

Slovan Liberec - 1. FC Brno 0:1 (0:1)

Branka: 35. Rabušic.
Rozhodčí: Adam - Moudrý, Urban.
ŽK: Nezmar - Lira, Jílek.
Diváci: 4872.

Fotbalisté Brna ani ve třetím ligovém kole nedostali gól a po výhře nad mistrovskou Slavií si dnes připsali další cenný skalp, když zvítězili 1:0 v Liberci. O výhře Moravanů, kteří se bodově dotáhli na vedoucí Ostravu, rozhodl v 35. minutě hlavičkující Rabušic. Slovan po minulé blamáži v Mladé Boleslavi opět herně zklamal a stále čeká na úvodní výhru. Zatímco brněnský kouč Beránek vsadil na vítěznou sestavu z duelu se Slavií, domácí trenér Škorpil zamíchal oproti čtvrteční odvetě Evropské ligy s Vadúzem se složení všech tří řad. Nejvýrazněji se změny dotkly útoku; zkušený Nezmar zůstal jen na lavičce a Blažka nepustilo do hry zranění.

FK Teplice - SK Dynamo České Budějovice 3:0 (2:0)

Branky: 4. Stožický, 22. Mahmutovič, 79. Vidlička.
Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Pelikán.
ŽK: Ljevakovič - Mezlík, Leština.
Diváci: 3956.

Fotbalisté Teplic poprvé v sezoně vyhráli a hned k tomu přidali i pohledný fotbal. V utkání 3. ligového kola zdolali České Budějovice 3:0, když o své výhře rozhodli už v prvním poločase, v němž soupeře jasně přehráli a brankami Stožického a Mahmutoviče si zajistili poklidné vedení.

Autoři: ,

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...