Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisté Budějovic porazili v závěru Ostravu, díky Mršičově brance poskočili na páté místo

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava, 5. února 2021 v Českých Budějovicích. Zleva Martin Králik z Českých Budějovic, Lukáš Skovajsa z Českých Budějovic, Matej Mršič z Českých Budějovic, Marko Alvir z Českých Budějovic a David Ledecký z Českých Budějovic se radují z gólu foto: ČTK

České Budějovice - Fotbalisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 18. kola první ligy Ostravu 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil v 84. minutě Matej Mršič. Jihočeši zvítězili počtvrté z posledních pěti kol, letos ještě neprohráli a do soboty poskočili na páté místo neúplné tabulky. Baník podruhé za sebou nebodoval a klesl na osmou pozici.
  20:26

Dlouhou dobu se zdálo, že vyrovnaný duel, který se kvůli trvajícím opatřením proti koronaviru hrál bez diváků, skončí nerozhodně. Body se dělily i na podzim, kdy soupeři v Ostravě remizovali 2:2.

V 11. minutě měl nejprve možnost hostující Tetour, který ale vypálil nad. Do ještě větší šance se po 20 minutách po zaváhání defenzivy Baníku dostal Alvir, ale v koncovce selhal a jen trefil Laštůvku. V závěru první půle zahrozili pro změnu hosté. Po ruce Alvira zahrával standardní situaci Potočný a trefil z ní břevno.

Ve druhé části byla Ostrava dlouho aktivnější, Mena ale ve 49. minutě hlavičkoval těsně vedle. Na druhé straně proti Alvirovi zasáhl Laštůvka. V 70. minutě po nejistém zákroku Drobného skončil míč těsně vedle a o chvíli později zablokoval v poslední chvíli střelu z hranice malého vápna domácí obránce Talověrov.

Šest minut před koncem udeřili Jihočeši. Na pravé straně se uvolnil obránce Čolič a posunul míč na Mészárose. Ten našel centrem na zadní tyči Mršiče, který se dokázal zbavit dvou bránících hráčů a střelou o zem překonal Laštůvku.

Utkání 18. kola první fotbalové ligy: Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava,...
Utkání 15. kola první fotbalové ligy: FK Pardubice - Dynamo České Budějovice,...

Jihočeši v lize zvítězili nad Ostravou poprvé po čtyřech zápasech a od roku 2014 a doma potřetí za sebou vyhráli. Navíc už tři kola neinkasovali. Naopak Ostrava podruhé po sobě prohrála bez vstřelené branky a zvítězila v jediném z posledních šesti ligových duelů.

Autor: