Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hráči Jablonce dostali za debakl v Plzni pokutu, někteří asi skončí

Sport

  17:00
JABLONEC - Šéf jabloneckého fotbalového klubu Miroslav Pelta udělil hráčům po pátečním ligovém debaklu 1:6 v Plzni pokutu půl milionu korun. Trenér Roman Skuhravý má nadále jeho důvěru, naopak po podzimní části opustí kádr Severočechů někteří hráči.

Fotbalista Plzně Michal Ďuriš (vlevo) a Jan Vošahlík z Jablonce foto: Mafra - Ladislav Němec

Informoval o tom server sport.cz. Peltu páteční kolaps v Plzni, jímž vyvrcholilo nevydařené ligové období Jablonce, pořádně rozzlobil. "Není možné, aby se o nás jednou mluvilo jako o týmu, který hraje hezký ofenzivní fotbal a bojuje o pohárovou Evropu, a vzápětí jako o mužstvu, které podle výkonnosti nemá v lize co dělat," prohlásil Pelta. "Jedná se o nedůslednost, špatný přístup a fatální individuální chyby jednotlivců. Hodně jsem o tom přemýšlel a došel k tomuto závěru. Po podzimu si uděláme důkladnou analýzu a někteří hráči Jablonec opustí," podotkl předseda Fotbalové asociace ČR.

Vedle okamžité pokuty potrestal hráče i tím, že do konce podzimu budou hrát jen za základní mzdu bez prémií. Kouč Skuhravý, který s týmem vybojoval Pohár České pošty a Superpohár, zůstává. "Ten s nimi na hřišti není a to, co se tam odehrává, neovlivní. Jeho pozice je pevná," uvedl Pelta. Vadí mu velké výsledkové výkyvy Jablonce.

"Není normální, aby nám dal na našem trávníku pětku znojemský nováček a abychom dostali šest gólů od Betisu Sevilla, byť se jedná o silný španělský klub. Vrcholem pak byl výkon některých hráčů a šest gólů v Plzni. To už byla ostuda, kvůli níž pohár mé trpělivosti přetekl," řekl. "Hráči po víkendovém sezení se mnou vědí, na čem jsou. Hrají o svoji budoucnost i peníze," doplnil Pelta. Jablonec v lize čtyřikrát za sebou nevyhrál. V tabulce je sedmý, na vedoucí Spartu Praha ztrácí propastných 19 bodů.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...