Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Fotbalová Sparta získala do útoku ruského útočníka Prudnikova

Sport

  11:43
PRAHA - Fotbalová Sparta Praha zřejmě již dnes oznámí příchod avizovaného zahraničního útočníka. Na roční hostování by měl dorazit ruský útočník Alexander Prudnikov ze Spartaku Moskva. Pokud vše vyjde podle plánu, devatenáctiletý fotbalista by se měl k mužstvu připojit ve čtvrtek a v pátek už nastoupit do generálky proti Aue.

Alexandr Prudnikov (vlevo). foto: www.daylife.com

Sparta pracovala na příchodu útočníka celou letní pauzu, ale až nyní se blíží jednání ke konci. "Pokud půjde vše podle plánu, dnes by mohla být dohoda uzavřena. Je to velmi talentovaný hráč a jeho klub si přeje, aby hrál evropské poháry. Pro něj to bude velká šance, nám by měl pomoci s cíli v nejbližší sezoně," uvedl sparťanský personální ředitel Otava.

Prudnikovovo působení na Letné ale bude každopádně ohraničeno pouze jedním ročníkem, pak by se měl do Moskvy vrátit. I proto nebude ve smlouvě žádná opce o pozdějším přestupu; ostatně jeho cena by byla příliš vysoká na možnosti českých klubů.

Prudnikov je odchovancem Spartaku a naposledy hostoval v Těreku Ggoznyj. Na svém kontě má 40 ligových startů a čtyři branky.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...