Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Fotbalový večer: Liberec nedohrál, Slavia smázla Bělehrad (video)

Sport

  19:58aktualizováno  23:06
TEPLICE - Teplice vstoupily do boje o základní skupinu Evropské ligy zle. Dnes doma podlehly Hapoelu Tel Aviv 1:2. Zápas Dinamo Bukurešť - Liberec se kvůli výtržnostem domácích nedohrál za stavu 2:0 pro Slovan. Skvěle vykročila Slavia, která porazila CZ Bělehrad 3:0.

Radost slávistů. foto: ČTK

FK Teplice - Hapoel Tel Aviv 1:2 (0:0)

 Branky: 89. Vondrášek - 74. Enyeama z pen., 90.+4 Vermuth. Rozhodčí: Berntsen - Rästad, Larsen (všichni Nor.).
ŽK: Vidlička - Jadin, Zandberg, Enyeama.
Diváci 5122.

Teplickým fotbalistům se hodně vzdálila vidina postupu do základní skupiny Evropské ligy. Severočeši totiž příští čtvrtek v Izraeli musí dát minimálně dvě branky, aby prošli dál.

Teplice dnes prohrávaly od 74. minuty, poté co brankář Hapoelu Enyema proměnil penaltu. Minutu před koncem sice vyrovnal střídající Vondrášek, ale Vermuth ve čtvrté minutě nastavení zajistil Izraelcům skvělé vyhlídky do odvety.

Dinamo Bukurešť - Slovan Liberec 0:2 (0:1)

 Branky: 5. Liška, 84. Blažek.
Rozhodčí: Einwaller - Heim, Strasser (všichni Rak.).

Fanoušci Dinama vběhli na hřiště

Mnohem lépe si počínal Liberec na hřišti Dinama Bukurešť. Zápas ale bude mít ještě dohru, neboť za stavu 2:0 pro Liberec byl v 89. minutě ukončen kvůli výtržnostem domácích fanoušků. Někteří z Rumunů neunesli prohru svého týmu a než zasáhla pořádková policie desítky z nich se dostaly na atletický ovál kolem hřiště. Rozhodčí nezaváhal ani na chvíli a zápas ukončil. 

Slavia Praha - Crvena Zvezda Bělehrad 3:0 (1:0)

 Branky: 34. a 65. Šenkeřík, 81. Vlček.
Rozhodčí: Allaerts - Huens, Dens (všichni Belg.). ŽK: Šenkeřík - Ninkov.
Diváci: 12.625.

Sestřih Slavia - CZ Bělehrad

Klub se slavnou minulostí zavítal do Prahy. Slavia dnes hostil Čevenou hvězdu Bělehrad. Tým ovšem prochází šedou současností, což jen podpořila Slavia. Aktivně hrající sešívaní převálcovali svého soka herně a vyjádřili to i gólově. V první poločase se hlavou trefil produktivní Šenkeřík. Ve druhé části nejprve stejný střelec opět zužitkoval přihrávku Hlouška. Na 3:0 pečetil v závěru Vlček.

NK Maribor - Sparta Praha 0:2 (0:1)

 Branky: 29. a 89. Wilfried.
Rozhodčí: Hyytiä - Ikonen, Vehvilainen (všichni Fin.).
ŽK: Bunderla, Samardzič - Vacek, Pamič.
Diváci: 9000.

Skvělý výsledek veze i Sparta ze slovinského Mariboru. Český vícemistr vsadil na pocitvou hru v obraně a rychlé protiútoky, což se mu vyplatilo. Domácí měli územní převahu, ale góly stříleli hoste. Přesněj řečeno Wilfried, který dal obě branky Sparty.

Everton FC - SK Sigma Olomouc 4:0 (2:0)

Branky: 34. a 74. Saha, 40. a 54. Rodwell
Rozhodčí: Batista - Dos Santos, Braga (všichni Portug.).
ŽK: Neville - Hubník.

Prakticky ze hry venku je Olomouc. Everton si na domácím hřišti poradil s českým týmem nečekaně snadno a z města Beatles vyprovodil Sigmu 4:0.

Autor: