Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Obvinění z rasismu mě zasáhlo víc než rakovina, nechal se slyšet Acerbi

Francesco Acerbi z Interu Milán foto: Profimedia.cz

Obvinění z rasismu, kterého byl nedávno sportovním soudem zbaven, zasáhlo fotbalového obránce Francesca Acerbiho z Interu Milán víc než před lety rakovina, kterou si prošel. Šestatřicetiletý hráč to prohlásil v rozhovoru pro deník Corriere della Sera.
  14:43

Acerbiho před třemi týdny po vzájemném zápase Serie A obvinil z rasismu obránce Neapole Juan Jesus. Mistr Evropy z roku 2020 provinění odmítl, přesto byl vyřazen z nominace Itálie na přípravu v USA. Případ řešil i soud italské ligy, ale uzavřel ho s tím, že nejsou důkazy.

„Byla to obrovská úleva,“ řekl Acerbi, kterému hrozil desetizápasový trest. „Každý měl hned jasno, ještě než rozhodl soud. Byl jsem terčem agrese, jako bych někoho zabil a pro spoustu lidí jsem pořád rasista. To odmítám, po rozhodnutí soudu to přece nemůže takhle pokračovat,“ dodal.

Acerbi přidal, že obvinění ho zasáhlo víc, než když mu lékaři v roce 2013 oznámili nález rakoviny varlat. „V porovnání se současnou situací to tehdy bylo nic. Nenávist, které jsem teď čelil, mě naopak bolela mnohem víc,“ prohlásil bývalý hráč Lazia Řím, Sassuola nebo AC Milán.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!