Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Galacticos II: Real utratil již 6,5 miliardy za přestupy, získal i Xabiho

Sport

  20:19
MADRID - Kdy toto skončí? Ptá se asi nejeden fanoušek. Kaká, Cristiano Ronaldo, Raúl Albiol, Benzema, Arbeloa a nyní Xabi Alonso. Co jméno, to pojem. A všechny spojuje jedno - do svých řad je získal madridský Real. Celkem již za posily vydal královský klub celkem přes 250 milionů eur!

Xabi Alonso. foto: AFP

To, že se Xabi stane druhým Španělem po Arbeolovi, který zamíří z Liverpoolu zpět do Španělska, dnes informoval na svých stránkách anglický klub. Podrobnosti transferu zůstaly nezveřejněny, podle španělských médií vydal Real za svou další letošní posilu přes 30 milionů eur, címž by zaokrouhlil své letní výdaje na těžko uvěřitelných 250 milionů eur (6,5 miliardy korun).

Real Madrid tak v letním přestupovém období získal po Arbeolovi a Albiolovi další defenzivní posilu. Xabi Alonso patří mezi nejlepší defenzivní záložníky na světě, se španělskou reprezentací získal na loňském EURO zlaté medaile. V dresu Liverpoolu hrál pět let a získal s ním titul v Lize mistrů, loni skončil s "reds" na 2. místě Premier League.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!