Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Galásek podepsal v Ostravě

Sport

  10:46
OSTRAVA - Bývalý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Galásek se vrací do Ostravy, odkud před 12 lety zamířil na zahraniční angažmá. Pětatřicetiletý záložník v klubu podepsal roční smlouvu.

Galásek je veterán reprezentace. foto: ČTK

Galásek, který po červnovém mistrovství Evropy ukončil kariéru v národním týmu, si hledal angažmá několik týdnů poté, co s ním po sestupu do druhé německé ligy přestali počítat v Norimberku. V Ostravě začal nezávazně trénovat na konci července a nyní se rozhodl pro definitivní návrat.

"Lákají mě ambice i kvalita Baníku, budeme hrát Pohár UEFA, v lize o nejvyšší příčky. A důležité bylo také to, že mě tady nikdo do ničeho netlačil, když jsem tady začal trénovat," uvedl na dnešní tiskové konferenci Galásek.

"Když jsem se nedávno vracel za rodinou do Norimberku, tak jsem byl na 80 procent rozhodnutý pro Baník. Můj návrat byl na začátku spíš jen sen pana Petery (šéf Baníku) a ani já tomu na začátku spíš nevěřil. Ale co jsem tady viděl, tak to v Baníku má budoucnost. To mě přimělo uvažovat o tom, že opravdu skončím v Baníku," pokračoval Galásek, V konečném rozhodování zavrhl i nabídky z Kypru či Řecka. "Na takové dobrodružství už nemám chuť," prohlásil Galásek.

Baník za získání hráče, který v reprezentaci nasbíral 69 startů a zažil atmosféru dvou mistrovství Evropy a jednoho světového šampionátu, Norimberku nic neplatil. V bavorském klubu sice Galásek ještě měl platnou smlouvu, ale po sestupu do druhé ligy jej Norimberk uvolnil bez nároku na odstupné.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....