Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Gasgoigneho syn si myslí, že jeho otec brzo zemře

Sport

  18:58
LONDÝN - Syn slavného fotbalisty Paula Gascogine se domnívá, že jeho otec brzy zemře. Dvanáctiletý Regan to řekl autorům dokumentárního pořadu o někdejším anglickém reprezentantovi.

Paul Gascoigne. foto: internet

"Pravděpodobně brzy zemře," řekl v rozhovoru pro britskou televizní stanici Channel Four, která na příští rok chystá dokument o Gascoignovi. "Myslím, že ani nemá smysl mu pomáhat. Je to ztráta času. Kdybych si mohl něco přát, tak aby zmizel z mého života," uvedl. "Každý ví, že Gazza byl skvělý fotbalista. To z něj ale nedělá skvělého tátu a člověka," citovala Regana agentura AP.

"Mám problémy s jídlem, s náhlými změnami nálad. Když jsem smutný, piju. Musím přiznat, že občas přemýšlím o smrti," řekl jednačtyřicetiletý Gascoigne, když se s natáčecím štábem setkal v Portugalsku.

Bývalý hráč Tottenhamu či Lazia Řím odehrál za anglickou reprezentaci 57 zápasů a patřil k největším hvězdám své generace. Kariéru i život mu zničila závislost na alkoholu, z které se nikdy nedokázal vyléčit.

Letos ho policie třikrát převezla do psychiatrické léčebny. V květnu se Gascoigne pokusil podřezat nožem, v září byl zatčen za rvačku před hospodou, pouhých pár dní poté, co se předávkoval prášky a alkoholem.

Autor: