Středa 15. května 2024, svátek má Žofie
130 let

Lidovky.cz

Giggs bude hrát za United i ve 40 letech, prodloužil smlouvu

Sport

  11:37
MANCHESTER - Záložník Ryan Giggs prodloužil s Manchesterem United smlouvu i na příští sezonu, během níž oslaví na konci listopadu 40. narozeniny. Za klub hraje celou kariéru, kterou zahájil před 23 lety. V sobotu proti Norwichi může Giggs odehrát svůj 1000. zápas v profesionálním fotbale.

Ani legenda fotbalistů Manchesteru United Ryan Giggs nedokázal po vyřazení v základní skupině Ligy mistrů skrýt velký smutek foto: ČTK

"Co bych tak mohl říct o Ryanovi, co ještě nepadlo? Je to úžasný hráč a výjimečný člověk. Ryan je příkladem pro nás všechny," uvedl trenér Alex Ferguson, který vede bývalého velšského reprezentanta v Manchesteru po celou jeho kariéru.

"Cítím se dobře a fotbal si užívám víc než kdy jindy. Nejdůležitější je, že mám pocit, že mám pořád týmu co dát," prohlásil Giggs.

Se slavným klubem vyhrál dvanáctkrát anglickou ligu a dvakrát Ligu mistrů, ve sbírce má i čtyři Anglické a také Ligové poháry. Zůstává jediným hráčem, který skóroval ve všech ročnících Premier League od jejího vzniku v roce 1992.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč