Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Gólostroj Lukaku se zasekl. Mourinho: Potřebuje nového výrobce kopaček a hříšné peníze

Sport

  12:22
Londýn - Útočník Romelu Lukaku po letním příchodu do Manchesteru United zářil a dával jeden gól za druhým, ale v posledních zápasech se trápí a neprosadil se ani při úterní ligové výhře 4:2 nad Watfordem. Podle trenéra „Rudých ďáblů“ Josého Mourinha belgický fotbalista ke znovunalezení střelecké formy potřebuje nové kopačky.

Romelu Lukaku a José Mourinho. foto: Reuters

Lukaku na stadionu Vicarage Road současnou nejistotu v koncovce ukázal nejvíc v 74. minutě za stavu 0:3. Čtyřiadvacetiletý kanonýr už byl sám před brankářem Watfordu Heurelhem Gomesem, ale příliš dlouho váhal a nakonec trefil jen obránce Adriana Mariappu.

„Myslím, že potřebuje velký kontrakt s nějakým výrobcem kopaček, protože teď žádný nemá. Čeká na vhodnou nabídku, a proto hraje v černých kopačkách,“ řekl novinářům Mourinho. „Potřebuje výrobce, který mu dá správné kopačky i správné peníze, aby zase dával góly,“ doplnil s úsměvem portugalský kouč.

Po přestupu z Evertonu za 75 milionů liber se Lukaku v úvodních deseti soutěžních duelech za United trefil jedenáctkrát, v posledních jedenácti utkáních však vstřelil jediný gól. Mourinho ale belgického reprezentanta nekritizuje.

„Žerty stranou, pracuje úžasně pro tým. Je to špičkový fotbalista a profesionál ve skvělé kondici. Nemůžu s ním být spokojenější. Nikdy nebudu vinit takového hráče za neproměněné šance,“ prohlásil Mourinho.

Víc než střelecké trápení Lukakua ho mrzelo, že si United výborně rozjeté utkání zbytečně zkomplikovali. Domácí dokázali ve druhém poločase snížit na 2:3 a favorita uklidnil až v 86. minutě čtvrtým gólem z individuální akce Jesse Lingard.

„Ve druhém poločase jsme mohli vést 5:0 nebo 6:0. Měli jsme ke gólu blíže než v první půli, ale zahazovali jsme šance. Soupeř z ničeho nic z penalty snížil na 1:3 a byl to úplně jiný zápas. Místo toho, abychom už v klidu kouřili cigárko, přišlo drama,“ konstatoval Mourinho. „Mohlo se stát cokoliv, naštěstí to Lingard vzal na sebe a rozhodl,“ dodal kouč.

Jeho svěřenci jsou v tabulce anglické ligy na druhém místě o pět bodů za městským rivalem Manchesterem City, který má však k dobru dnešní domácí zápas 14. kola se Southamptonem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!