Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Gómezův hattrick zastínilo zranění Schweinsteigera

Sport

  17:29
MNICHOV/PRAHA - Jindy by útočník Bayernu Mnichov Mario Gómez zářil nadšením, kdyby se mu povedl čistý hattrick jako ve středečním duelu Ligy mistrů proti Neapoli. Tentokrát německému fotbalistovi radost zkalilo zranění kamaráda Bastiana Schweinsteigera, který ve druhém poločase musel opustit hřiště se zlomenou klíční kostí. Po odchodu klíčového záložníka se Bayern i s Gómezem bál, aby uhájil výhru 3:2.

Bastian Schweinsteiger foto: Reuters

"Bez ohledu na to, jak je zranění vážné, nebo ne, nás to ovlivnilo. Byli jsme v šoku, ztratili půdu pod nohama a chvíli nám trvalo, než jsme se z toho dostali," uvedl Gómez. "Basti je motorem naší zálohy, určuje tempo hry. A bylo dobře vidět, že jsme bez něj ztratili rytmus. Je to hodně hořké, že jsme o něj přišli. Ale musíme ho nějak nahradit," řekl Gómez po zápase, v němž byl hlavní postavou.

Znovu dokázal, jakou formou se teď může chlubit. Neapol už v prvním poločase "sestřelil" hattrickem a v LM nastřádal už 17 tref, čímž se stal nejlepším německým střelcem v soutěži, když přeskočil Michaela Ballacka, autora 16 gólů. Gómez se s pěti góly dělí o první místo mezi kanonýry v letošním ročníku s Lionelem Messim, dvanáct branek má na kontě i v bundeslize, kde rovněž nemá konkurenci.

Gómezův hattrick rozhodl o výhře nad Neapolí.

A také obrana Neapole brzy poznala, s kým má tu čest. "Hráli jsme neuvěřitelný fotbal, který nám všem dělá velkou radost. A já jsem jenom jedním z těch článků," uvedl Gómez skromně. "Mario (Gómez) dnes nebyl skvělý jen díky svým vstřeleným brankám, ale jeho celkový výkon byl vynikající. Pomáhal v obraně, pral se za tým," pochvaloval si trenér Bayernu Jupp Heynckes. I jemu ale vadilo, jak si Bayern zápas zkomplikoval.

Neapol jedenáct minut před koncem snížila na jednobrankový rozdíl a bojovala o remízu, Bayern však i bez Schweinsteigera výhru, která jej udržela v čele skupiny A, uhájil. "V Lize mistrů prostě nic nedostanete zadarmo. Neapol je skvělý tým, který se nikdy nevzdává," řekl Heynckes.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!