Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hašek dnes oznámí výběr na Slovensko, bude v něm Koller s Rosickým?

Sport

  10:36
PRAHA - Po rychlém vyléčení svalového zranění by se mohl v klíčovém kvalifikačním dvojzápase na Slovensku a se San Marinem vrátit do fotbalové reprezentace kapitán Tomáš Rosický. Trenér Ivan Hašek oznámí nominaci na zářijové duely dnes a jméno kreativního záložníka Arsenalu by se na jeho seznamu mohlo objevit.

Slovenský obránce Martin Škrtel (vpravo) hlídal Jana Kollera v zápase v roce 2007. foto:  František Vlček, Lidové noviny

Osmadvacetiletý Rosický hrál za národní tým naposledy v listopadu roku 2007, shodou okolností ve vítězném duelu proti Slovensku v úspěšně zvládnuté kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Spolu s ním by se v reprezentaci měl opět objevit její historicky nejlepší střelec Jan Koller, jenž ukončil kariéru v národním mužstvu po loňském ME, ale novému kouči Haškovi přislíbil pomoc.

Český tým je před závěrem kvalifikace v kritické situaci. S osmi body ze šesti zápasů ztrácí na pátém místě tabulky skupiny sedm bodů na vedoucí Slovensko a nemůže si dovolit zaváhání. Zápas se Slovenskem se hraje v Bratislavě 5. září, outsidera San Marino přivítají Haškovi svěřenci o čtyři dny později v Uherském Hradišti.

Autor:

Už nikdy nevyhazujte zeleninu z lednice: Přečtěte si, jak prodloužit trvanlivost.
Už nikdy nevyhazujte zeleninu z lednice: Přečtěte si, jak prodloužit trvanlivost.

Potravinové dózy jsou nepostradatelnou součástí každé domácnosti. Jak ale zajistit, aby v nich potraviny zůstaly dlouho čerstvé? Na to jsme se...