Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Hiddink: Emoce svých hráčů chápu

Sport

  1:42aktualizováno  9:17
LONDÝN - Bylo pro něj velmi těžké po utkání mluvit. Přesto to dokázal a dokázal to s nadhledem sobě vlastním. Nizozemec Guus Hiddink přiznal, že vyřazení jej velmi mrzí a bolí, ale nehodlá z něj vinit stejně jako někteří jeho hráči rozhodčího.

Guus Hiddink, kouč Chelsea. foto: ČTK

"Jsem velmi zklamaný z toho, jak to vše dopadlo. Ale nechci teď něco analyzovat, na to je příliš brzo, jsem pln emocí," začal pozápasové hodnocení Hiddink.

"Rozhodčí určitě neodpískal nejlepší utkání, bylo tam pět, možná šest sporných situací, po kterých cítíme křivdu. Ale my měli skórovat z jiných možností a nemuseli se na výkon sudího ohlížet," zachoval si nadhled "Bludný Holanďan". Zároveň rázně odmítl nařčení některých hráčů, že sudí pískali proti Chelsea účelově, jelikož si UEFA nepřála druhé anglické finále v řadě.

Uznávaný stratég se zmínil také o emocích, které cloumaly jeho svěřenci. "Plně chápu rozhořčení a vztek svých hráčů a pokud jsou jen ve slovní rovině, nevidím na tom nic zvláštního," vrátil po zápase k divokému chování především trojice Terry, Ballack a především Drogba.

Nechybělo totiž mnoho a především poslední dva jmenovaní měli našlápnuto až k inzultaci hlavní sudího. Drogbu musel od Övreböa otrhávat a následně uklidňovat samotný Hiddink. Útočníka Pobřeží Slonoviny nejspíše za neudržený nervů bude ještě čekat disciplninární trest.

Autor: