Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hledání trenéra Chelsea stále pokračuje

Sport

  17:43
LONDÝN - Chelsea utržila dvojitou ránu při hledání nového kouče poté, co se rozloučila s Avramem Grantem.

Odvolaný trenér Chelsea Avram Grant foto: ČTK

Trenér Interu Milán Roberto Mancini a reprezentační trenér Ruska Guus Hiddink popřeli,že by měli v úmyslu opustit své současné posty a akceptovat nabídku londýnského velkoklubu. Mancini byl v nedávné době označován jako jeden z nejvážnějších kandidátů na uvolněný post po Grantovi. Jeho agent ale vyvrací jakýkoliv kontakt  s Chelsea a říká,že Mancini je nadmíru spokojený se svým působením v Interu a nemá jediný důvod opustit klub, který letos vyhrál italský titul.

Hiddink také hodlá dodržet svůj kontrakt u ruské reprezentace. Spekulace o jeho námluvách s Chelsea zesílily poté,co se Rusko dostalo na evropský šampionát právě na úkor týmu z Albionu. Spekulacích také nahrával fakt, že Hiddink se dobře zná s majitelem Chelsea Romanem Abramovičem.

Kromě těchto dvou jmen se v současnosti spekuluje o současném kouči Barcelony Franku Rijkkaardovi anebo o bývalém anglickém reprezentačním kouči Erikssonovi.

Grant se stal devátým odvolaným koučem v Premier League v letošní sezóně, je přitom paradoxní, že kolotoč odvolání odstartoval právě jeho předchůdce José Mourinho, který se svého postu vzdal vloni v září. Navzdory svému odvolání to byl Grant, kdo dovedl Chelsea do jejího prvního finále v Champions League a do poslední chvíle bojoval s Machesterem o ligový titul. 
 

Autor: