Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hoftych po výhře nad Plzní apeloval na vládu, aby dovolila dětem sportovat: Nemůžou vůbec nic, je to smutné

Pavel Hoftych měl po utkání s Plzní jasný vzkaz. foto: O2 TV Sport

Plzeň - Trenér fotbalistů Liberce Pavel Hoftych si po vítězství 2:0 nad Plzní v 18. kole první ligy zakryl nos a ústa bílým šátkem s černým nápisem "Nechte děti trénovat a soutěžit". Apeloval tak na vládu, aby se zamyslela a zrušila některá opatření proti šíření koronaviru, která považuje za nesmyslná a v rozporu se zdravým rozumem.
  7:12

„Určitě je to apel, protože všichni máme děti, já už mám i vnučku. Je mi těch dětí líto, už jenom proto, že musí chodit pod rouškou. Nevidíte tam žádné úsměvy, žádné emoce. Nechodí do školy, nemůžou sportovat, nemůžou vlastně vůbec nic. Vede to k apatii,“ řekl Hoftych na on-line tiskové konferenci.

Kvůli covidu-19 vláda zakázala veškeré amatérské kolektivní sportování, hrát se mohou pouze profesionální soutěže. Hoftychovi vadí, že přísná omezení jsou namířena na všechny věkové skupiny bez rozdílu.

Gent vs. Liberec: kouč hostí Pavel Hoftych.
Pavel Hoftych proti Crvené zvezdě Bělehrad.

„Myslím si, že by vláda měla zacílit na to, aby se rizikové skupiny ochránily nošením respirátorů. Na děti nemůžeme prdět. Ti kompetentní se musí zamyslet a pustit děti sportovat. Z mého pohledu to nemá zdravý rozum. Hlavně je to strašně smutné a dětí je mi líto,“ prohlásil třiapadesátiletý kouč.

Disciplinární komisí Ligové fotbalové asociace byl už v této sezoně několikrát finančně potrestán za nedostatečné zakrytí nosu a úst při rozhovorech s novináři, čímž porušil protokol proti šíření nemoci covid-19. Tentokrát si dával větší pozor.

„Jsem rád, že ušetřím. Neustále si to (šátek) vytahuju, abych neporušil žádné nařízení. Zaplatil jsem dost a už nejsem ochoten platit. Tahle rouška je bezpečná a dostačující,“ konstatoval Hoftych, jenž dříve kritizoval například povinnost trenérů nosit roušky při venkovních televizních rozhovorech.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...