Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Horste, prosím! Vrať se na hřiště

Sport

  0:40
PRAHA - Škoda, že se fotbal nehraje na střely na branku, případně mimo ni. V české Gambrinus lize není aktivnějšího týmu, než je Sparta. Bohužel její kanonýři čekají na soutěžní trefu přes šest hodin.

Voříšek, Hušek ani Slepička (zprava) gól v Liberci nevstřelili. foto: ČTK

Zdá se to být věčnější než je slavný filmový Nekonečný příběh. Rudá mašina pracuje skvěle, bohužel jen k pokutovému území. Dál? Nic moc. Sparta vyslala za úvodních osm kol nejvíce střel na soupeřovi brankáře, její slavní kanonýři pálí na branky protivníků jako u Verdunu. Vše marné. Po zemi, hlavou, z pokutového území, zpoza něho. Vše marné. A to na letenské lavičce vykonává pozici asistenta trenéra slavný kanonýr doby nedávno minulé – Horst Siegl.

Tak mě tak napadá, zda by to svým mladším následovníkům nechtěl ukázat přímo na hřišti. Hráčskou licenci stále drží, na tempo české ligy by jistě stačil a po našich trávnících hráč s podobným čuchem na góly prostě neběhá. A když jeho rady nepomáhají na trénincích, nezbývá než to svým ovečkám ukázat v praxi.

Já, jako pravověrný letenský fanda, bych proti nebyl. Když se před více jak deseti lety mohl vrátit na hřiště jiná sparťanská Jozef Chovanec, proč by se po ligových kolbištích nemohl opět prohánět plavovlasý kanonýr?


Autor je sparťan již od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.

Autoři: