Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Horváth se prý dohodl se Spartou na odchodu

Sport

  18:30
PRAHA - Fotbalista Pavel Horváth odchází ze Sparty, s vedením pražského klubu se údajně dohodl na rozvázání smlouvy. Řekl to na dnešním zahájení mládežnického turnaje v Dubči. Klub však informaci dosud nepotvrdil.

Pavel Horváth ze Sparty (vlevo) a Dmitrij Lencevič z Bohemians. foto: ČTK

Horváth svůj úmysl odejít ze Sparty prozradil, když mu novináři položili otázku, zda v příští sezoně získá titul Sparta, či Slavia. "Mně je to celkem jedno, jak to mezi nima dopadne, já totiž ze Sparty odcházím," citoval Horvátha server tyden.cz. Zatím prý však neví, kam zamíří jeho další kroky. "Sám nevím, zrovna se o tom jedná," dodal.

Neoficiálně se mluví o zájmu Plzně, kam ho chce nový trenér Jaroslav Šilhavý, který zná Horvátha ze svého působení ve Spartě. Nabízejí se také Teplice, kde již Horváth hrál, či zahraniční angažmá.

O možnosti, že třiatřicetiletý Horváth ze Sparty odejde, se začalo mluvit již na konci uplynulé sezony, kdy si tvůrce sparťanské hry rozezlil fanoušky. Při finále Českomoravského poháru se pohádal s několika z nich, za což ho v ligové derniéře s Libercem vypískali a vyzvali k odchodu. Hráč celou situaci těžce nesl a přiznal, že o odchodu bude uvažovat.

Horvátha by na postu tvořivého středního záložníka měl nahradit Patrik Berger, který se stal největší letní posilou Sparty.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...