Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hrajete fotbal jen pro radost? Přesto můžete hrát Premier League

Sport

  8:55
PRAHA/LIVERPOOL - Je mu dvaadvacet let, má dánské a americké občanství a jmenuje se Anton Peterlin. Že vám to jméno nic neříká? Není divu. Ještě v poslední sezoně hrál ve Spojených státech pouze 4. nejvyšší soutěž, která má již amatérský statut. Nyní má v kapse profesionální smlouvu s ambiciózním anglickým týmem Evertonem.

David Moyes, kouč Evertonu. foto: Lidovky.cz

Pátý tým posledního ročníku Premier League si vyhlédl posilu v soutěži, jenž se dá srovnat v Česku například s ČFL (českou fotbalovou ligu). Ryšavý Američan s dánskými kořeny Anton Peterlin, který v poslední sezoně nastupoval za kalifornský celek Ventura County Fusion ve 4. americké lize, totiž zazářil během testů v Evertonu a zkušený kouč David Moyes neváhal a nabídnul mu jednoletou smlouvu.

"Nevím, jak často se dějí zázraky, ale rozhodně nechci tuhle velkou šanci zmařit a poperu se o místo v prvním týmu," uvedl dvaadvacetiletý šikovný fotbalista, který si angažmá vysloužil obrovským zápalem a nasazením v tréninku.

"Anton nás trenéry opravdu ohromil svým přístupem a schopnostmi, o kterých není pochyb. Je to skvělý kluk, navíc velmi inteligentní. Může z něj vyrůst skvělý fotbalista, " komentoval trenér Moyes nezvyklé angažmá. Předvedl zkušený stratég další ze svých skvělých manažerských tahů?

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!