Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

'Hříšník' Fantiš se vrací do prvního týmu Baníku

Sport

  11:41
OSTRAVA - Baník Ostrava vzal na milost záložníka Antonína Fantiše. Dvacetiletého fotbalistu, který pykal za hrubé porušení životosprávy, dnes vrátil do prvoligového kádru.

Lukáš Pleško z Příbrami (vpravo) a Antonín Fantiš z Baníku foto: ČTK

Příbramský odchovanec byl na dva týdny přeřazen do třetiligové rezervy poté, co po domácím ligovém utkání se Slavií hrubě porušil životosprávu. Vedle přeřazení do "béčka" mu klub udělil i nespecifikovanou pokutu.

Baník jeho prohřešek nekonkretizoval. Podle neoficiálních informací přišel den po utkání se Slavií na dopolední trénink pozdě a v podnapilém stavu.

PSALI JSME

"Tonda si během těch dvou týdnů poctivě plnil všechny povinnosti, makal podle individuálního plánu i s béčkem a věřím, že v tom bude nadále pokračovat. Je to hráč s velkým potenciálem, který se může ještě rozvíjet," řekl ostravský trenér Radek Látal.

Fantiš vynechal utkání v Českých Budějovicích a s Plzní, místo nich musel vzít zavděk zápasy v Břeclavi a s Kroměříží v Moravskoslezské fotbalové lize. Kroměříží dal člen širšího kádru národního týmu do 20 let v neděli gól.

"Lituju toho, že jsem teď nemohl dva zápasy nastoupit a pomoci celému kádru. Tímto se omlouvám všem fanouškům, spoluhráčům i vedení klubu," uvedl Fantiš na ostravském webu.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...