Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ukrajinci chtějí odehrát Euro v dresech s Krymem, vadí i kontroverzní hesla. Museli být pod vlivem drog, zuří Rusové

Označují to za nemístnou politickou provokaci. „Jako bychom poslali naše fotbalisty na hřiště v dresech s mapou celého ruského impéria včetně Polska nebo Finska,“ rozohnil se poslanec Státní dumy Dmitrij Sviščev. Prudkou reakci spustilo odhalení nových ukrajinských dresů před mistrovstvím Evropy. UEFA s nimi však problém nemá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Tak UEFA konečně udělala správnou věc a banderovská hesla Ukrajincům zakázala.

0 0
možnosti
PB

P60e67t51r 87B20e12r18g

10. 6. 2021 15:11

Rusové si pak mohou na dresy dát mapu Ruska včetně "Kyjevské Rusi". Ukrajinci jsou přece národem nepůvodním. Mexiko si dá na dresy mapu včetně jihu USA (Texas, Nové Mexiko) a UEFA to může zabalit.

0 0
možnosti
MM

Ukrajinci mají plné právo si na dres dát mapu svého státu, stejně tak jako si tam můžou dát svůj znak a Rus se nemá co vměšovat do Ukrajinských vnitřních záležitostí.

0 0
možnosti
PM

P15e16t61r 45M60i65n29a56r

12. 6. 2021 1:44

Máte pravdu. Ale kdo ale určil rozměry současné Ukrajiny ? Když už Ukrajina, tak se podívejte, o čem je historicky řeč ne o tom, co udělal s Ukrajinou Chruščov a nakonec i Stalin. A nakonec, když už. Současní ukrajinští náckové Adolfova typu vám jako nevadí ? Všimněte si, že i v jednom českém městě mají obyvatelé dost pohrdlivý postoj k ruské národnosti. Teda, kromě prof. Zubova, ten je obdivován. To už tady ale jednou a možná vícekrát bylo. Ne ? Máte děti ? :-P

0 0
možnosti
MF

Rusové budou vyspělým státem teprve tehdy, až vrátí území, která okupují v Gruzii, Moldavsku a Ukrajině.

0 0
možnosti
DM

Od země, která se bezostyšně paktovala s Hitlerem a vpodstatě spolu s Německem vyvolala napadením Polska druhou světovou válku to fakt sedí. Oni by Rusaci strašně rádi všechny přesvědčili, že válka začala až napadenim SSSR. O tom, že se osvobození v jejich podobě na rozdíl od USA změnilo v obsazení ani nemá cenu psát.

0 0
možnosti
JF

Pokud se dobře pamatuji, tak poslední velké drogové skandály měli Rusové jak v Soči, tak na MS v biatlonu, takže z vlastní zkušenosti s dopingem zřejmě velmi dobře vědí, o čem nyní vykřikují! ;-)

0 0
možnosti
JF

Pardon, nedodal jsem titulek z článku: Jsou na drogách? ptají se Rusové. :-(

0 0
možnosti
PB

P86e35t37r 76B10e21r55g

7. 6. 2021 16:08

Pokud se dovolí, aby se politika míchala do sportu, bude konec vrcholových šampionátů. Už tak je sporné poklekáváni před černochy BLM. Co indiáni? Budou před nimi poklekávat Španělé, Portugalci a bílí Američané? Současní banderovští Ukrajinci by zase měli poklekávat před Poláky, Čechy a dalšími národnostmi za genocidu vůči národnostním menšinám.

0 0
možnosti
MM

Národní vlajku si sportovci dávají na dres odjakživa. Je to politika? A čím se liší použití obrysové mapy od vlajky na dresu? A co zpívání národní hymny, to je také politika?

0 0
možnosti
MK

Heslo Slava Ukrajině je spojeno především s Banderovci, na které mají bohaté vzpomínky např. Volynští Češi. Co se týče mapy, kterou mají Ukrajinci na tričku, je to, podle mého názoru, jejich věc, nicméně je mi Ukrajinců spíš líto. Připomínají mi chlapa, který nadává na manželku, co mu zdrhla, protože byl impotent.

0 0
možnosti
KN

Rusák beztak nemá na EURu co dělat. Ta asijská despocie může čutat merunu s Afghánistánem.

0 0
možnosti
VN

Němci by mohli oprášit své heslo "Sieg heil!".

Jsem zvědav, jestli to projde přes místní cenzurátor...

0 0
možnosti
Foto

Nehoráznost chování kremlu nezná mezí. Nestydatá vměšovanost agresivního a militantního ruska je neskutečná. Za to by je měli z eura vyloučit.

0 0
možnosti