Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

V Izraeli se až do odvolání nebudou hrát pohárové ani kvalifikační zápasy

Fotbalisté Maccabi Haifa se radují z gólu v zápase Ligy mistrů s Juventusem Turín. foto: AP

Izrael až do odvolání hostit žádné zápasy pořádané Evropskou fotbalovou unií (UEFA). Rozhodl o tom výkonný výbor řídícího orgánu. Země je ve válečném stavu poté, co ji 7. října napadli palestinští radikálové z hnutí Hamás.
  17:31

Verdikt UEFA se dotýká pohárových zástupců Maccabi Haifa (Evropská liga) a Maccabi Tel Aviv (Konferenční liga). Oba si musejí najít domácí azyl mimo svou zemi.

Utkání Haify ve Villarrealu se místo 26. října odehraje 6. prosince. Tel Aviv se v domácí zápase proti Zorje Luhansk, který byl původně na programu také za týden, představí 25. listopadu.

UEFA ihned po překvapivém útoku Hamásu na Izrael odložila v zemi všechny zápasy plánované na nadcházející dva týdny.

Rozhodnutí zasáhlo i tamní reprezentaci, která měla nastoupit doma proti Švýcarsku v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024.

Duel se Švýcarskem se přesunul na 15. listopadu na dosud neurčené místo. Izrael nakonec nenastoupil ani ve druhém říjnovém kvalifikačním utkání v Kosovu, jelikož národní tým nemohl vycestovat ze země. Duel zatím náhradní termín nemá.

Rozhodnutí UEFA se dotklo i dorostenců Sparty, jelikož jejich soupeř z úvodního kola Youth League Maccabi Haifa ze soutěže odstoupil.

Úvodní zápas skončil v Praze 1:1, odveta se tak hrát nebude. Sparta postupuje do dalšího kola, v němž se utká s kyperským Pafosem, nebo Žilinou. První duel na Kypru vyhráli hosté 1:0.

Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...