Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Jablonec proti Bohemians spasil až stoper Huber

Sport

  17:08aktualizováno  19:02
JABLONEC - Až sedm minut před koncem zlomili fotbalisté Jablonce odpor posledního týmu ligy Bohemians Praha v zápase 13. kola nejvyšší soutěže. Severočeši zvítězili 1:0 díky brance obránce Tomáše Hubera a udrželi v čele tabulky krok s prvními Teplicemi. Ty vyhrály na kladně 2:0 a drží si první místo v tabulce.

Jablonecký střelec Lafata. foto: ČTK

FK Baumit Jablonec - FK Bohemians Praha 1:0 (0:0)

 Branka: 83. Huber.
Rozhodčí: R. Hrubeš - Mencl, Koval. Diváci: 2480.

Jablonečtí se hluboce mýlili, pokud si mysleli, že na Střelnici přijede poslední tým ligy v odevzdaném rozpoložení. Bohemians v minulých dvou zápasech inkasovali v duelech s Mladou Boleslaví a Spartou celkem sedm branek, ale dnes ukázali proti dalšímu favoritovi jinou tvář. Domácí se proti dobře bránícímu týmu dlouho nemohli chytit povedenou akcí a pokud se už dostali na dostřel, jistě zasáhl brankář Belaň, jehož start byl po týden starém souboji se sparťanem Vackem dlouho v ohrožení. Severočechy tak spasil až v 83. minutě Huber.  

Střížkovští Bohemians zůstávají na chvostu, v Jablonci prohráli potřetí za sebou.

SK Kladno - FK Teplice 0:2 (0:0)

 Branky: 74. Vondrášek, 90+3. Kalivoda.
Rozhodčí: Kocián - Čecháček, Vysloužil. ŽK: Procházka, Gross - Rosa. Diváci: 1845.

Také Teplice se jako velký favorit nemohly na Kladně dlouho prosadit proti odhodlanými domácím fotbalistům. Skóre otevřel až v 74. minutě Vondrášek, skóre pečetil v nastavení Kalivoda. 

Sigma Olomouc - České Budějovice 2:0 (1:0)

 Branky: 22. Ordoš, 46. Hubník.
Rozhodčí: Adámek - Moudrý, Koval. ŽK: Onofrej - Žižka, Riegel. Diváci: 3186.

Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli potřetí za sebou a ze dna tabulky se vyškrábali už do jejího středu. V dnešním utkání 13. ligového kola zdolali doma České Budějovice 2:0 brankami Ordoše a Hubníka a připravili tak trenérovi Jihočechů Jaroslavu Šilhavému první prohru po dvou remízách.

Bohemians 1905 - Slovan Liberec 0:1 (0:0)

 Branka: 69. Blažek.
Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Pelikán. ŽK: Škoda - Bosančič. Diváci: 5847.

Ani napotřetí ve vzájemném souboji za poslední tři týdny nedokázali fotbalisté Bohemians 1905 Slovan Liberec porazit. Po porážce a remíze v domácím poháru dnes ve 13. kole první ligy prohráli doma 0:1. Strůjcem libereckého vítězství byl znovu Blažek, který se trefil i v obou pohárových zápasech.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:2 (3:0)

 Branky: 9. Rolko, 14. Mendy, 29. Kulič - 66. Ondřejka, 78. Smetana. Rozhodčí: Matějek - Košec, Drastik. ŽK: Procházka, Lemessa - Kordula. Diváci: 2830.

Fantastické utkání vyděli diváci v Mladé Boleslavi. Domácí ovládli první poločas a po půlhodině hry už vedli 3:0. V 66. minutě ale zavelel k obratu Ondřejka. Slovácko ale nakonec dokázalo pouze snížit na konečných 3:2.

Autoři: ,