Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jablonec zůstává první, Liberec zabředává do krize

Sport

  18:55
PRAHA - Další tři zápasy měla dnes na programu první fotbalová liga a zápasy to rozhodně byly zajímavé. Jablonec mohl zvýšit své vedení na prvním místě, ale proti Příbrami si připsal jen bod. Liberec prohrál na Strahově a střížkovský tým si tak připsal první výhru. Baník otočil zápas v Českých Budějovicích v posledních pěti minutách.

Jablonec proti Příbrami. foto: ČTK

Bohemians Praha - FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 24. Kincl, 49. Zoubek - 17. Blažek.
Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Gallo. ŽK: Halama, Macháček, Kincl - Vácha, Liška. ČK: 90+1. Kincl.
Diváci: 750.

Liberec překonal fiasko Slavie v pohárové Evropě a stejně jako sešívaní měl šanci si vylepšit náladu proti suverénně poslednímu týmu. Proti střížkovskému celku na Strahově se dokonce dostal do vedení. Jenže zelenobílí dokázali rychle odpovědět a po přestávce i urvat vítězství na svou stranu. V závěru ještě za hloupé zakopnutí míče vyfasoval druhou žlutou útočník domácích Kincl. Pro Bohemians Praha to znamená úplně první body v soutěží, pro Liberec další zabřednutí do krize.

FK Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 0:0

 Rozhodčí: Královec - Zlámal, Koval. ŽK: Haurdič - Pleško.
Diváci: 4325.

Jablonec se překvapivě hřeje na čele ligové tabulky a své postavení chtěl potvrdit i proti Příbrami. Hosté však přijeli s propracovanou defenzivní taktikou, kterou Severočeši nedokázali zlomit. Gól tak fanoušci neviděli.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 1:2 (1:0)

 Branky: 22. Stráský - 84. Mičola, 89. Lička.
Rozhodčí: Mikel - Lhoták, Ubias. ŽK: Lima, Meszároš - Varadi, Lukeš.
Diváci: 3872.

Další smolné utkání mají za sebou v Českých Budějovicích. Tým proti Baníku Ostrava vedl od 22. minuty a směřoval za vítězstvím. Slezanům se však podařil skvělý kousek, když během pěti minut závěrečné hrací doby výsledek zcela obrátil a odváží si z jihu Čech tři body.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!