Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jak je to možné, vztekají se rodiče soupeřů. Dvanáctiletý útočník Sevilly je o dvě hlavy vyšší než všichni ostatní

Sport

  16:45
sevilla - I když je mu teprve dvanáct let, měří 175 centimetrů a je tedy o hlavu vyšší než jeho spoluhráči a protihráči. Jejich rodiče se však zlobí, že je senegalský útočník Sevilly Ibrahima Sow ve skutečně starší, a měl by tak hrát ve starší kategorii.

Ibrahima Sow a jeho o dvě hlavy mladší spoluhráč. foto: Twitter/Sevilla FC

Návrat legend. Čech se stane sportovním šéfem Chelsea, Lampard jejím trenérem

Sow připomíná současného belgického útočníka Manchesteru United, který v mládí také výrazně převyšoval své vrstevníky. A nebo amerického basketbalistu Shaquilla O’Neilla, který ve 13 letech měřil 199 cm a vážil metrák.

Když se o senegalského obra začali zajímat fanoušci, rychle se jeho výška stala velkým předmětem diskuzí na sociálních sítích.

„Co sakra dáváte dětem v Seville do jídla,“ ptá se jeden z uživatelů na Twitteru. „To je tajné,“ odpověděl mu oficiální účet klubu, v jehož mužském A-týmu dělá jedničku Tomáš Vaclík.

Po Sowovi začal pátrat i španělský deník Marca, který zjistil, že se vysoký útočník přesunul do Sevilly před dvěma lety ze sousední Málagy. 

Své dlouhé nohy navíc dokáže velmi dobře uplatnit. V letošním ročníku tamní žákovské ligy skóroval už devětadvacetkrát a pro Sevillu i Senegal tak jde o velký příslib do budoucna. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...