Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Jak Karadžičovi chlapci oslavovali šíleného Řepku

Sport

  17:05
PRAHA - Co si budeme povídat, takhle si slavističtí fanoušci vstup do nové sezony teda nepředstavovali. I když si ale Slavia v Liberci první body nevybojovala, ukázali hráči super fotbal, na který se bylo radost dívat.

Trenér Slavie Praha, Karel Jarolím foto: Lidové noviny

Tomáš Necid opět prokázal instinkt zabijáka a po čtyřech minutách na hřišti vyrovnal na 1:1. Škoda jen, že se fotbal hraje s míčem, který ve vzduchu zatáčí, jinak by Martin Vaniak druhý gól určitě chytil. Pokud ale byla nedělní prohra Slávie první a zároveň poslední v letošní lize, pak jsem ráda, že byla právě s poměrně silným Libercem. My, na rozdíl od pomýlených sparťanů, totiž moc dobře víme, že první vlaštovka jaro nedělá a že do konce ligy je ještě spousta času.

I proto je opravdu úsměvné sledovat až dětinskou radost rudých fanoušků nad jejich domácí upachtěnou výhrou nad Bolkou. Jejich roztomilé tleskání ručičkami a pomyslné zvedání mistrovského poháru nad hlavu hraničí až s nevkusem. Na Letné toho ale bylo v sobotu k vidění mnohem víc. Třeba to, jak fandové ze sparťanského kotle pyšně roztáhli nad hlavu transparent podporující Karadžiče a Mladiče -masové vrahy z bývalé Jugoslávie. A hráči jim za to na konci zápasu ještě zatleskali.

Železná Sparta navíc může opět děkovat rozhodčímu, který nepochopitelně nevyloučil šílence Řepku. Ten v první půli zezadu složil boleslavského útočníka Pecku takovým způsobem, až mi přeběhl po zádech mráz. A Karadžičovi chlapci? V kotli spustili oslavné Tooomáš Řepka!

Autorka (28) fandí Slavii, protože v české lize neexistuje tým, který by měl hezčí dresy