Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Jak povzbudit brankáře s poetickým jménem

Sport

  23:56
PRAHA - Pro to, co v městě piva předvedli slávističtí (ne)střelci, vysvětlení z čistě fotbalového hlediska zřejmě neexistuje.

Vždycky jsme s váma. foto: ČTK


Třeba se hráči ještě nevzpamatovali z policejní kanonády při derby a z následné mediální hysterie sugerující jim, že právě tak tak se štěstím přežili něco na způsob občanské války.


Případně šlo o nějaké pošetilé předsevzetí červenobílých, že rytířsky nevyužijí žádnou ze standardních situací poskytnutých jim sudím, nebo se rozhodli pozvednout sebevědomí mladému talentovanému brankáři s poetickým jménem Krbeček. Ať tak či onak, šlechetnost je sice krásná a následováníhodná ctnost, ale přeci jen platí odsud posud!


Byla by však chyba přikládat plzeňskému zápasu větší váhu, než měl. Slávisté prostě jen vyčerpali bonus, získaný pokořením Sparty, dříve než museli. Dál jsou ovšem pány svého osudu. Pokud nezaváhají, titul se bude slavit v Edenu, aniž bychom museli sledovat, jakých výsledků kde, jak a za kolik rudí dosáhnou. Sparťanům lze proto potěšení z bezvýznamného faktu, že jejich tým je psán v tabulce momentálně jako první, klidně dopřát. Jejich situace, kdy musejí pokorně čekat, jestli ještě nespadnou nějaké drobty z panského stolu, není totiž nijak záviděníhodná.

Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...