Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SPARŤAN: Co ukázal velikonoční Jozef

Sport

  18:00
PRAHA - Na Velký pátek by se člověk neměl oddávat světským radovánkám, nýbrž zpytovat své svědomí a rozjímat o lidské pomíjivosti. Musíme poděkovat milované Spartičce, že nás v onen den nezahrnula marnými pamlsky. Její výkon při vítězství 2:0 nad Olomoucí byl vtělenou askezí. Rudí borci nám nedovolili propadnout povrchním a prázdným záchvěvům srdce a vedli nás k přemítání o věcech vyšších, které jsou nad námi.

Sparta - Brno (Jozef Chovanec). foto: ČTK

Po prvním poločase jsme klidně mohli prohrávat 0:3, ale neprohrávali. Jaký jiný důkaz by pochybovači chtěli, že skutečně existuje třináctý Hráč Sparty, který nás stvořil a udržuje při životě?! Vždyť o stvoření sparťanů hovoří již Písmo svaté (viz Gn 1, 26), kde se rovněž dočítáme i o vzniku sešitých, olomoučáků, plzeňáků aj. (viz Gn 1, 25).

Náš Jozef GSM ukázal, o čem Velikonoce skutečně jsou, když prohlásil, že o přestávce nebyla v kabině žádná bouřka, nechtěl hráče kritizovat, nýbrž jim poradit a zklidnit je. Ano, milosrdenství a pokoj, toť letenské Urbi et orbi. Hlava nesmrtelného mužstva dostála svému titulu Eufemix Maximus, když náš výkon označila za "trpělivý". Unáhlená, tvrdá slova jsou pod jeho úroveň, nalomenou třtinu nedolomí…

Velikonoční duch, který díky Spartě zavládl, přemohl i mě. Chtěl jsem o hře sešitých v posledních zápasech napsat, že i poražené prase občas šibalsky zamrká, ale nenapíšu to. Jat milosrdenstvím jim pouze popřeji, aby jejich smrtelné křeče co nejdříve skončily a oni nalezli pokoj. Vždyť se může ukázat, že nám dopomohli k titulu, za což si nějakou blahovůli zaslouží.

Autor (35) je sparťanem již od svého prenatálního věku. Proč? Protože Sparta!

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.