Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slávista Bořil s odvoláním proti trestu za červenou kartu v derby neuspěl

Slávistický obránce Jan Bořil foto: Radek Vebr, MAFRA

Slávistický obránce Jan Bořil s odvoláním proti čtyřzápasovému trestu za vyloučení v nedávném derby proti Spartě (1:1) neuspěl. Oznámila to odvolací komise fotbalové asociace.
  14:07

„Odvolání proti rozhodnutí disciplinární komise se jako nedůvodné zamítá,“ uvedla odvolací komise ve své zprávě.

Bořil si odpykal už dvě utkání, v poháru v Kroměříži a v lize v Teplicích. Chybět bude ještě dvakrát: o víkendu v Liberci a po reprezentační přestávce proti Slovácku.

Odvolací komise o tom rozhodla per rollam ve středu. „Rozhodnutí komise je konečné a nelze se proti němu dále odvolat,“ píše se v komuniké.

Bořil dostal červenou kartu v samém závěru derby v přerušené hře za přečin tělesné napadení, kdy se dostal do konfliktu se sparťanským kapitánem Ladislavem Krejčím a poté ještě srazil k zemi Lukáše Haraslína.

Sudí Ladislav Szikszay vyloučil i Krejčího, který dostal trest na dvě utkání. Komise rozhodčích uvedla, že Bořil si v situaci počínal nejagresivněji.

Byla to pro něj první červená karta v profesionální kariéře. Po jeho vyloučení Slavia neudržela vedení 1:0 a v nastavení inkasovala z pokutového kopu.

Konflikt z 89. minuty odnesli vyloučením také slávistický asistent Pavel Řehák a sparťanský vedoucí mužstva Miroslav Baranek, kteří vběhli na hrací plochu. Slávista nesměl na lavičku dvě utkání a dostal pokutu 40 tisíc korun, Baranek zaplatil deset tisíc korun a měl zastavenou činnost na jedno utkání.

Autor: