Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jan Rajnoch odchází do bundesligové Chotěbuzi

Sport

  13:55
MLADÁ BOLESLAV - Fotbalový reprezentant Jan Rajnoch opouští Mladou Boleslav a jarní část sezony stráví na hostování v německém bundesligovém celku Energie Chotěbuz. Rajnocha ve druhém týmu české ligy nahradí Ondřej Kúdela, který přestoupil z pražské Sparty. Klub to dnes oznámil na tiskové konferenci.

Jan Rajnoch (vpravo) již s bývalý spoluhráči. foto: www.fkmb.cz

"Pocity mám smíšené. Neodchází se lehce, parta je tady výborná, ale je to nová výzva a další posun v kariéře," řekl Rajnoch, který v Boleslavi působil od září 2006. Sedmadvacetiletý fotbalista se tak může těšit na první zahraniční angažmá. V létě jej Boleslav ještě neuvolnila, ale nyní mu dala svolení k odchodu do německé nejvyšší soutěže.

Chotěbuz bude mít zároveň v létě právo na uplatnění případné opce a boleslavského kapitána Rajnocha, který dnes zároveň ve městě automobilů prodloužil kontrakt do 31. prosince 2010, může získat nastálo. Smlouva by měla být oficiálně doladěna během nejbližších dnů.

V dohodě obou klubů je však zakotvena i klauzule, podle níž se Rajnoch bude moci do Boleslavi vrátit, pokud se Chotěbuz v bundeslize neudrží. Nyní se německý klub pohybuje v sestupovém pásmu; patří jí šestnácté místo, dvě příčky nad úplným chvostem.

Podle zákulisních informací Boleslav za Rajnochovo hostování inkasuje částku pohybující se těsně pod deseti miliony korun. Pokud by hráč v Německu v létě zůstal, přiteklo by do boleslavské pokladny odhadem dalších 40 milionů.

Boleslavský klub se na Rajnochův odchod v předstihu stačil připravit. Ve středu zálohy by jako defenzivní záložník měl nastupovat právě Kúdela.

Odchovanec Slovácka a vicemistr světa hráčů do 20 let z roku 2007 se neprosadil ve Spartě a dnes se v novém působišti dohodl na smlouvě do 30. června 2012.

Autor: