Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jankto je zpátky v základu, Sampdorii pomohl k remíze. Nezastavitelný Ibrahimovic vstřelil pětistý gól

Jakub Jankto se trefil do branky foto: ČTK

Řím - Hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic překonal hranici 500 soutěžních gólů na klubové scéně a dvěma trefami pomohl fotbalistům AC Milán v 21. kole italské ligy k vítězství 4:0 nad Crotone. Milánský celek odpověděl na páteční výhru městského rivala Interu a opět vede tabulku s dvoubodovým náskokem. Český reprezentant Jakub Jankto se vrátil do základní sestavy Sampdorie Janov a jeho tým remizoval 1:1 na hřišti Beneventa. Celý zápas odehrál i Antonín Barák, porážce Verony 0:2 v Udine ale nezabránil.
  15:02

Ibrahimovic otevřel jubilejním gólem skóre ve 30. minutě, kdy si krásně narazil míč s Rafaelem Leaem a placírkou zakončil. V 64. minutě mu stačilo uklidit do odkryté branky přihrávku Thea Hernándeze a připsal si 83. zásah v dresu „Rossoneri“. Více gólů dal na klubové scéně pouze za Paris St. Germain (156).

Zlatan Ibrahimovic vstřelil pětistý gól
Zlatan Ibrahimovic vstřelil pětistý gól

Dvakrát skóroval i Ante Rebič, v obou případech zužitkoval přihrávku střídajícího Hakana Calhanoglua. Crotone zůstalo poslední v tabulce.

Jankto z předchozích tří zápasů do dvou nastoupil v závěru jako náhradník a ve zbylém nehrál kvůli trestu, tentokrát strávil na trávníku celé utkání. Domácí nováček soutěže se ujal vedení v 55. minutě, kdy střelou z velkého úhlu překvapil brankáře Gianluca Caprari. Sampdorii ale zajistil bod deset minut před koncem Baldé Keita.

Janovský celek zůstane i po odehrání kompletního programu 21. kola na desátém místě. Benevento nevyhrálo už pět utkání v řadě a je třinácté.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...