Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jankto pálil ostrými, gólem zařídil Sampdorii výhru. Ronaldo dirigoval výhru Juventusu

Jakub Jankto se trefil do branky foto: ČTK

Řím - Fotbalový záložník Jakub Jankto pomohl v 13. kole italské ligy Sampdorii Janov gólem a asistencí k vítězství 3:1 nad Crotone. Český reprezentant vstřelil čtvrtou branku v sezoně Serie A. Cristiano Ronaldo se dvakrát trefil při výhře Juventusu 4:0 v Parmě, gól a dvě asistence si připsal jeho spoluhráč z útoku Álvaro Morata.
  23:32

Jankto nejprve v 26. minutě našel přesnou přihrávkou před brankou Mikkela Damsgaarda a o deset minut později se sám prosadil z dorážky na zadní tyči. Nováček sice dokázal snížit, ale jistotu dal janovskému klubu předloňský nejlepší střelec Serie A Fabio Quagliarella. Sampdoria se výhrou posunula na desáté místo, Crotone zůstalo poslední.

Ronaldo se prosadil v prvním poločase hlavou a po změně stran přidal druhý zásah střelou na zadní tyč. Lídr tabulky střelců se stal teprve pátým hráčem v historii Serie A, který dal v jednom kalendářním roce 32 branek. Juventus i díky jeho gólům bodově dotáhnul v neúplné tabulce druhý Inter Milán a zůstává neporažený.

Verona remizovala 1:1 na hřišti Fiorentiny. Hellasu chyběl záložník Antonín Barák, neboť si odpykává třízápasový trest za červenou kartu v minulém kole.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

Fiorentina - Hellas Verona 1:1 (19. Vlahovič z pen. - 8. Veloso z pen.), 

Sampdoria Janov - Crotone 3:1 (26. Damsgaard, 36. Jankto, 65. Quagliarella - 45.+1 Simy z pen.), 

Parma - Juventus Turín 0:4 (26. a 48. Ronaldo, 23. Kulusevski, 86. Morata).

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč