Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Japonsko - Kostarika 0:1, rozhodla jediná střela na branku, obstaral ji Fuller

Kostarický obránce Keysher Fuller (vlevo) se raduje ze svého gólu proti Japonsku. foto: AP

Fotbalisté Kostariky zvítězili 1:0 v utkání skupiny E proti Japonsku. Ke konci druhé půle udeřil Fuller z jediné střely na branku svého týmu. Přesnou ranou přehodil marně se natahujícího Gondu. Japonci se po pasivním prvním poločase zvedali i díky střídáním, ale nakonec odcházejí bez bodu.
  13:21

Nepříliš pohledný první poločas skončil bez pokusu, který by mířil mezi tři tyče. Dominovaly přihrávky vzad a kombinace mezi stopery. Ani jeden tým se dopředu nijak zvlášť nehnal, nechtěl ztratit.

Ihned na počátku druhé půle Japonci vystřídali, do hry se dostal Ito a Asano. A druhý jmenovaný byl hned u prvního ohrožení Navasovy branky. Narazil Moritovi, který vyslal dělovku pod břevno, kde připravený gólman zasáhl.

Postupem času se Japonci zvedali, kombinovali výše a zjišťovali, že krátkými přihrávkami lehce překonají řady soupeře a přes rychlé kraje se dostanou až do šestnáctky.

Jenže několik dobře myšlených i slibně vypadajících situací zkazily nepřesné centry i zbrklost ve finální fázi, což nahrávalo kontrujícím Kostaričanům.

Na časomíře svítila 81. minuta, když Fuller přesně mířenou střelou přehodil natahujícího se Gondu, který si na míč sice oběma rukama sáhl, ale nevystoupal do dostatečné výšky na to, aby jej vyškrábl nad břevno, pod které balon zapadl.

Kostaričtí fotbalisté propukli radostí. Ihned běželi k rohovému praporku. Jediného, koho okamžiky nechaly chladným, byl trenér Suarez, kolem kterého jen prolétli radující se svěřenci. On s kamenným výrazem věděl, že ještě není vyhráno.

Nakonec se však Japonci ani přes velké snažení a šestiminutové nastavení k ničemu nedostali. Na tvářích vytrvale podporujících fanoušků byly patrné slzy. Vždyť asijští fotbalisté mohli učinit důležitý krok k postupu ze skupiny.

Místo něj se budou strachovat o výsledky dalších soupeřů. Navíc je v posledním zápase čeká ještě rozjeté Španělsko.

Ani Kostarika není díky triumfu ze hry o postup. Bude to mít ale těžké. Na závěr se totiž utká s Německem, které si proti ní nebude moci dovolit zaváhání.

Ba co víc, ve skupině může nastat i situace, kdy Německo, Japonsko a Kostarika budou mít shodně tři body. V tomto případě by rozhodovala minitabulka a dalo by se očekávat, že Němci budou v posledním zápase usilovat o co nejlepší skóre.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!