Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Po fiasku v Hongkongu odehrál Messi v Tokiu půl hodiny, i tak se na něj pískalo

Lionel Messi z Interu Miami v přípravě proti Visselu Kóbe v Tokiu foto: Naoki Nishimura-USA TODAY SportsReuters

Tři dny potom, co svou absencí na hřišti naštval fanoušky v Hongkongu, nastoupil hvězdný fotbalista Lionel Messi na závěrečných 30 minut přípravného duelu Interu Miami v Tokiu. Zápas týmu MLS proti japonskému prvoligovému klubu Vissel Kóbe skončil remízou 0:0.
  17:56

Messi přišel z lavičky na trávník na poslední půlhodinu a v 80. minutě měl pravděpodobně největší šance zápasu, ale jeho dvě střely zlikvidovala obrana Visselu. Penaltový rozstřel po bezbrankovém výsledku vyhrál japonský tým 4:3. Messi se rozstřelu nezúčastnil, což vyvolalo nespokojený pískot části z 28 614 diváků na Národnímu stadionu v Tokiu.

Nebylo to však nic proti bučení fanoušků v neděli v Hongkongu, když si uvědomili, že Messi zůstane kvůli zranění třísla celý zápas na lavičce. Tamní diváci se dožadovali vrácení vstupného a hongkongská vláda, jež na organizaci zápasu Miami proti výběru domácí ligy přispěla, pohrozila zkrácením dotace.

Japonští fanoušci se osminásobného držitele Zlatého míče dočkali, poté co se Messiho zdravotní stav zlepšil. „Po úterním tréninku mi řekl, že se cítí lépe, tak jsme se dohodli, že odehraje 30 minut. Jsme teď po zápase velmi spokojeni, protože na trávníků vypadal v pohodě,“ uvedl trenér Miami Gerardo Martino.

Utkáním v Tokiu zakončil Inter své globální předsezonní turné, během něhož se představil mimo jiné v Salvadoru a Rijádu. Z šesti zápasů nicméně vyhrál Messiho tým pouze jeden. Přípravu Inter završí 16. února doma na Floridě duelem proti klubu Newell’s Old Boys, v němž Messi zahájil svou úchvatnou kariéru a kde ji podle mnohých také zakončí.

Autoři: ,