Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Jarolím odmítl reprezentaci, Hašek musí dál hledat nového kouče

Sport

  12:16aktualizováno  12:27
PRAHA - Slávistický kouč Karel Jarolím českou fotbalovou reprezentaci nepovede. Hlavní kandidát na uvolněný post po Františku Strakovi to oznámil novému předsedovi fotbalového svazu Ivanu Haškovi s tím, že se chce naplno věnovat práci v mistrovském klubu.

Karel Jarolím zůstává ve Slavii. foto: Lidové noviny

Hašek se sešel s Jarolímem počátkem týdne a oficiálně mu předložil nabídku vést do konce kvalifikace mistrovství světa 2010 český národní tým.

Dvaapadesátiletý kouč si vzal čas na rozmyšlenou, ale ve středu večer Haškovi řekl, že nabídku nemůže přijmout. Hlavním důvodem prý jsou náročné cíle, které má Slavia v nadcházející sezoně.

Proto se hodlá věnovat pouze práci v klubu. "Velice si vážím nabídky vést českou reprezentaci, která je pro každého trenéra poctou. Přesto jsem se rozhodl plně se věnovat práci ve Slavii. Je to zodpovědné rozhodnutí vůči národnímu týmu i vůči Slavii," uvedl Jarolím, který údajně v Edenu prodloužil smlouvu až do roku 2014.

Hašek bude o situace kolem hledání nového reprezentačního trenéra informovat na úterním zasedání členy výkonného výboru. V předchozích dnech prohlásil, že má připraveny další varianty pro případ, že Jarolím odmítne.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!