Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šilhavého mohou odvolat příští týden. Teď je nutné porazit Faery, řekl Fousek

Předseda české asociace Petr Fousek a trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý. foto: Profimedia.cz

Pozici reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého bude výkonný výbor fotbalové asociace řešit v příštím týdnu. „Teď je bezpodmínečně nutné porazit Faerské ostrovy, se kterými se hraje už v neděli,“ oznámil předseda Petr Fousek.
  9:39

Mimořádné jednání svolal ještě ve čtvrtek v noci, krátce po blamáži v albánské Tiraně. Národní tým podlehl domácím 0:3 a výrazně si zkomplikoval cestu na mistrovství Evropy, kde přitom v samostatné historii ještě nechyběl.

„Jestli přemýšlím o rezignaci? Je jasné, že se to bude řešit,“ reagoval samotný Šilhavý krátce po zápase. „Mojí povinností je nicméně připravit tým na neděli, což je velmi krátká doba. S čím přijde vedení, to nevím.“

Měl by trenér Jaroslav Šilhavý pokračovat u fotbalové reprezentace?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pátek 20. října 2023. Anketa je uzavřena.

Ne4879
Ano1406

Teď už ví, že příští týden může být bez práce. Záleží, k čemu se přikloní dvanáctičlenný výkonný výbor. Slovo při rozhodování by měl mít i nově zvolený technický ředitel asociace Erich Brabec, který teprve před pár dny nahradil Zdeňka Psotku.

Šilhavý je u národního týmu déle než pět let, horší období však nepamatuje. Už loni s mužstvem nepostoupil na mistrovství světa, ale od vedení ještě dostal důvěru i pro další kvalifikační cyklus.

Ten sice Češi rozjeli parádním domácím vítězstvím nad Polskem (3:1), vzápětí však pouze remizovali v Moldavsku (0:0). Po povinné výhře na Faerských ostrovech (3:0) už následovala domácí remíza 1:1 s Albánií, po ní silná kritika, proti které se reprezentanti ohradili. A teď ještě větší průšvih v Tiraně.

„Nesu to špatně, to je jasné. Nicméně se musíte podívat, jaký to mělo vývoj. Nechci se vymlouvat na vyloučení, ale když hrajete poločas o deseti, většinou se to projeví,“ zmínil Šilhavý i přísnou červenou kartu pro útočníka Chytila.

Češi, kteří aktuálně klesli na nepostupovou třetí příčku, musí do konce kvalifikace zvládnout domácí zápasy s Faerskými ostrovy a Moldavskem. Klíčový pak bude především listopadový duel proti Polsku.

Jeho vítěz patrně půjde na závěrečný turnaj přímo, poražený se propadne do baráže.

1.Albánie641111:313
2.Polsko63038:89
3.Česko52217:58
4.Moldavsko52215:58
5.Faerské ostrovy60152:121
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!