Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jihlava ve fotbalové lize porazila Brno a opustila pásmo sestupu

Sport

  20:17
JIHLAVA - Fotbalisté Jihlavy v předehrávce 14. kola první ligy doma porazili Brno 2:0 a minimálně do soboty opustili předposlední místo. Zbrojovka nebodovala poprvé po čtyřech zápasech a zůstala v tabulce pátá. Vysočina rozhodla o třetím vítězství v sezoně až po změně stran, kdy se prosadili Lukáš Vaculík z penalty a Ekvádorec Augusto Batioja.

Augusto Batioja z Jihlavy se raduje z druhé branky. foto: Petr Lemberk, MAFRA

První možnost měl v 11. minutě po akci Mešanoviče s Neradem domácí Vaculík, ale ve slibné pozici zaváhal a Buchta mu stihl míč odkopnout. Brigantovu střelu z velkého úhlu na druhé straně vyrazil Hanuš a jeho branku vzápětí těsně minul Škoda.

Poločas s minimem šancí a vytrvalým deštěm mohl v závěru ozdobit krásným gólem brněnský Lacko, který však z dálky napálil břevno.

14. kolo první fotbalové ligy

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)

Branky: 60. Vaculík z pen., 71. Batioja. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Kříž. ŽK: Šourek, Nerad - P. Buchta, Melichárek, Lutonský. Diváci: 2759.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Šourek, J. Krejčí, Šulek - Jánoš, Marek - Batioja (72. Fulnek), Nerad, Vaculík (87. Jungr) - Mešanovič (89. Dvořák). Trenér: Bokša.

Brno: Melichárek - Malík, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Zavadil, Lacko (82. Weber) - Brigant (67. Zoubele), Michal Škoda, Lutonský (74. Vávra) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Druhá půle začala ještě opatrněji, ale Jihlava uspěla hned ze své první šance. Mešanovič udělal v pokutovém území kličku gólmanu Melichárkovi a po jeho faulu rozhodčí nařídil pokutový kop. Z něj v 60. minutě Vaculík se štěstím otevřel skóre.

Za jedenáct minut Vysočina přidala druhý gól. Vaculík z pravé strany našel na zadní tyči volného Batioju a ekvádorský útočník ve skluzu snadno zakončil. Závěr si Jihlavští pohlídali a hostům nedali šanci ani na kontaktní branku.

Brno se tak v Jihlavě ani na pátý pokus nedočkalo premiérové výhry a v nejvyšší soutěži tam počtvrté za sebou prohrálo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!