Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

'Jsi lepší než Messi? Dokaž to,' vzkázal Mancini svému velkohubému hráči

Sport

  19:20
MANCHESTER - Trenér Manchesteru City Roberto Mancini chce důkaz místo slibů. Italský kouč vyzval útočníka Maria Balotelliho, aby dokázal své tvrzení, že hvězdný Lionel Messi z Barcelony není o moc lepší fotbalista.

Balotelli a Mancini. foto: Reprofoto

"Líbí se mi, že je sebevědomý. Ale něco takového můžete říct, jen když hrajete dobře v každém zápase a dáváte v nich góly," citovala agentura Reuters Manciniho. "Jestli to, co řekl, myslí vážně, tak to musí dokázat na hřišti," uvedl. "Má všechno, co z něj může udělat velkého hráče. Ale musí chtít a musí to ukázat," dodal.

Rok 2010 v obrazech

Podle italského kouče, který kontroverzního forvarda vedl už během působení v Interu Milán, by se také Balotelli měl fotbalem bavit. "Musí hrát s úsměvem. To je ta nejlepší věc, jakou může udělat," prohlásil.

DÁLE ČTĚTE - MESSI? Je jen o trochu lepší než já, chvástal se Balotelli!

Dvacetiletý Balotelli přišel do City v srpnu a během působení v Anglii dal zatím dva ligové góly. Když nedávno získal ocenění pro nejlepšího evropského fotbalistu do 21 let, prohlásil, že existuje jen jeden hráč, který je o trochu lepší - Lionel Messi. "Všichni ostatní mi koukají na záda," dodal.

Messi v minulém roce získal cenu FIFA pro nejlepšího hráče světa i Zlatý míč a ani letos v nominaci nechybí. V této sezoně má na kontě 17 branek a dělí se o první místo v tabulce střelců španělské ligy s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid.

Autor: