Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jsi nacista, řvali fanoušci madridského klubu na Ukrajince. Rozhodčí kvůli tomu ukončil zápas

Ukrajinec Roman Zozulja v souboji s Lukášem Váchou. foto: Reuters

MADRID - Nedělní utkání druhé španělské ligy mezi fotbalisty týmů Rayo Vallecano a Albacete bylo o poločasové přestávce předčasně ukončeno kvůli tomu, že domácí fanoušci uráželi útočníka hostů Romana Zozulju.
  11:55

Real remizoval ve Valencii díky gólu v 95. minutě a před El Clasikem se opět dotáhl na Barcelonu

Příznivci madridského Vallecana vyvěsili transparent, na němž třicetiletého Ukrajince označili za nacistu, a v podobném tónu na jeho adresu v průběhu prvního poločasu skandovali.

Na předčasném ukončení zápasu, v němž nepadl gól, se shodli o přestávce zástupci obou klubů s hlavním rozhodčím. Zda a kdy se bude utkání dohrávat, zatím není jasné.

Fanoušci Raya Vallecano jsou proti Zozuljovi zaujatí od roku 2017, kdy měl kyjevský rodák v jejich klubu na jaře hostovat z Betisu Sevilla. 

Hned na prvním tréninku příznivci madridského celku proti útočníkovi protestovali, protože byl podle nich doma na Ukrajině členem krajní pravice. Zozulja to popřel, nicméně jeho angažmá v Rayu bylo hned druhý den zrušeno.

Chování vlastních fanoušků během nedělního utkání odsoudil prezident Vallecana Raúl Martín Presa. 

„Je to velmi smutný večer pro Rayo i pro sport. Chci kategoricky odsoudit urážky, které část fanoušků směřovala na hráče soupeře. Fotbal by měl lidi spojovat, ne rozdělovat. Mluvil jsem se Zozuljou a objal jsem ho, protože je to lidská bytost a zaslouží respekt,“ řekl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!