Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Kadlec přispěl k výhře Leverkusenu. První Dortmund klopýtl

Sport

  21:49
BERLÍN - Reprezentační obránce Michal Kadlec vstřelil v německé lize druhou branku v sezoně, kterou pomohl fotbalistům Leverkusenu k domácímu vítězství 2:1 nad Hoffenheimem. Druhý tým tabulky ztrácí tři utkání před koncem pět bodů na vedoucí Dortmund, který překvapivě prohrál 0:1 na hřišti posledního Mönchengladbachu.

Michal Kadlec. foto: ČTK

Kadlec ve 40. minutě razantní hlavičkou po rohovém kopu odpověděl na vedoucí branku Gylfiho Sigurdssona. Na začátku druhého poločasu pak dokonal obrat Chilan Arturo Vidal. Leverkusen alespoň částečně napravil debakl 1:5 s Bayernem z minulého kola a na svém stadionu zvítězil pošesté za sebou.

Dortmund se mohl výrazněji přiblížit k prvnímu mistrovskému titulu od sezony 2001/2002, ale v souboji dvou Borussií nedokázal vstřelit branku.

Domácímu Mönchengladbach stačila k vítězství trefa Mohamadoua Idrissoua ze 35. minuty. Na poslední místo se vinou horšího skóre propadl nováček St. Pauli.

Další český fotbalista Adam Hloušek z Kaiserslauternu přihrál na gól Srdjanu Lakičovi, díky němuž nováček soutěže zvítězil na půdě Schalke 1:0.

Morávek nastoupil proti Schalke
Proti svému mateřskému klubu odehrál za vítěze celých 90 minut také záložník Jan Morávek.

Domácí tak nezvládli generálku na úterní semifinále Ligy mistrů s Manchesterem United a v šestém soutěžním utkání pod trenérem Ralfem Rangnickem poprvé prohráli.

Mistrovský Bayern Mnichov znovu zaváhal v boji o třetí místo a po remíze 1:1 ve Frankfurtu ztrácí na Hannover jeden bod. Domácí, za které odehrál celý normální hrací čas Martin Fenin, poslal do vedení v 53. minutě Sebastian Rode.

Bavorskému klubu zajistil alespoň bod minutu před koncem proměněnou penaltou kanonýr Mario Gómez. Nejlepší střelec soutěže zaznamenal třiadvacátou trefu v sezoně.

Nedařilo se Hamburku, který i s Davidem Jarolímem v sestavě podlehl Stuttgartu 0:3 a počtvrté za sebou v lize nedokázal zvítězit.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:

Frankfurt - Bayern Mnichov 1:1 (53. Rode - 89. Gómez z pen.), Leverkusen - Hoffenheim 2:1 (40. Kadlec, 51. Vidal - 28. Sigurdsson), Schalke - Kaiserslautern 0:1 (41. Lakič), St. Pauli - Brémy 1:3 (29. Bartels - 73. a 74. Pizarro, 50. vlastní Thorandt), Stuttgart - Hamburk 3:0 (6. a 88. Cacau, 78. Gentner), Mönchengladbach - Dortmund 1:0 (35. Idrissou).

Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...