Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kapitánem Anglie bude místo Terryho Parker

Sport

  14:19
LONDÝN - Sledovanou funkci kapitána anglických fotbalistů bude plnit poprvé záložník Scott Parker z Tottenhamu. Důvěru a pásku mu pro dnešní přípravný zápas s Nizozemskem svěřil dočasný trenér Stuart Pearce, který povýšil z pozice asistenta po nedávné rezignaci Itala Fabia Capella. Ten národní tým opustil právě kvůli sporům ohledně kapitána.

Scott Parker foto: Reuters

Tím byl dosud stoper Chelsea John Terry, jenže kvůli podezření z rasismu mu národní asociace pásku odebrala. Capello s tím nesouhlasil a před třemi týdny rezignoval. Terry v současném kádru není vůbec, protože se zotavuje po operaci kolena.

Ačkoli má jednatřicetiletý Parker na kontě jen deset reprezentačních startů, dostal přednost před mnohem zkušenějšími spoluhráči. Obecně se na ostrovech očekávalo, že se do role kapitána vrátí Steven Gerrard z Liverpoolu, jenže ten v posledních měsících v kádru kvůli zranění chyběl.

"Parker je obrovský profesionál"

Parker debutoval v reprezentaci už před deseti lety, ale až loni si vydobyl pevné místo. Nestartoval však zatím na žádné velké akci, hrál jen přátelské zápasy či kvalifikace.

"Jako kapitán vedl několikrát náš tým, je to fantastický kluk a obrovský profesionál. Lepšího nemohli vybrat," komentoval volbu jeho klubový trenér v Tottenhamu Harry Redknapp, který je považován za nejvážnějšího kandidáta na trenérský post v Anglii.

Autoři: ,