Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Kapr: Nevnucujte mi, že je Horník trestanec

Sport

  8:00
PRAHA - Za hlavního hrdinu příběhu mluví principál "celého divadla". Na žádost o rozhovor reagoval Ivan Horník odmítavě, slovo tak dostal Karel Kapr, boss střížkovských Bohemians, který funkcionáře angažoval.

Předseda představenstva FK Bohemians Praha Karel Kapr. foto: ČTK

Psali jsme

Jaké máte zatím reakce?
Velmi dobré! Z kuloárů i z klubů slyším, jak všichni Ivanovi fandí, nesetkal jsem se s jedinou antipatií. Všichni vědí, že je to velký odborník a pracovitý člověk, který se stal obětním beránkem korupční aféry.

Obětním beránkem? Není to přehnané? Na Ivana Horníka existuje spousta usvědčujících odposlechů.
Vy si myslíte, že v tom byl sám? Odposlechy byly na spoustu činovníků – nebudu říkat jejich jména – a ti všemu utekli. Ivan to všechno odpykal sám. A tím to skončilo, takže mi to v nejmenším nebrání, aby pro nás pracoval. Chcete mi vnutit myšlenku, že jsem angažoval jakéhosi trestance a že jsem to neměl dělat?

INFOGRAFIKA

Grafika: Ivan Horník

Nic vám nevnucuji, jen se ptám, zda lze Ivana Horníka pokládat za obětního beránka, když také zjevně páchal nepravosti.
Nepravosti páchalo více lidí, páchaly se ve více klubech. Nebyla ale pravděpodobně objednávka na to, aby došlo k trestům. Vznikl tady jen problém Horník, tedy Ivánek, jak se všude říkalo. On spoustě lidí pomohl tím, že celá vina padla prakticky pouze na něj.

Je to ale pro něj omluva?
Žádnou nepotřebuje. S Ivanem se známe spoustu let a nevidím jediný důvod, který by mohl zhatit naši spolupráci.

Co by měl přesně v klubu dělat? Bude se podílet například i na problému dvou Bohemek?
To se uvidí. Jako generální manažer bude mít na starosti veškeré týmy klubu, od áčka až po dorost. Nemáme v současnosti žádné velké ambice – chceme stabilizovat kádr a hrát 2. ligu.

Autor: