Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Když Sparťan dělá v televizi

Sport

  11:13
PRAHA - Není tomu tak dávno, co se při fotbalových zápasech nesl pokřik, na kterém se shodli příznivci každého klubu v ČR. "Nova k...í fotbal" znělo snad všemi stadiony od 1. ligy až po okresní přebory. Ta doba už je (naštěstí) pryč, ale to neznamená, že by lesk sportovních "megastar" největší komerční televize u nás vybledl.

Tak tohle, Václave, je Dušan Švento. foto: Lidovky.cz

Naposledy jsme se o tom mohli přesvědčit během nedělních Sportovních novin, kdy hvězda největší, zasloužilý sporťák (toho času stále bez chlapa) Václav Tittelbach s úsměvem na oholených rtech odvysílal reportáž ze zápasu Slavia – Liberec. K mému úžasu jsem se v ní dozvěděl, že na strahovský trávník vyběhl po vleklém zranění Vladimír Šmicer. Toto tvrzení bylo dokonce podpořeno kratičkým rozhovorem s naším Štístkem, který byl evidentně natočen před zápasem. Proč evidentně? Protože Šmicer k zápasu vůbec nenastoupil! Namísto toho totiž přišel v druhém poločase na hřiště další navrátilec po dlouhodobém zranění – Dušan Švento. No co Václave, Š jako Š.
Nemohu se zbavit dojmu, že v reportáži o Spartě by se Václav, dlouholetý fanda rudých, podobného zkratu nedopustil. Železnou Spartu totiž určitě zná jako své boty. O své místo se však Václav zřejmě bát nemusí, podobných trapasů již beztrestně předvedl nepočítaně a jeho rudá hvězda stoupá dál k nebesům. Kdyby však přesto… měl bych pro něj jeden návrh. Spartu nedávno opustil její tiskový mluvčí Lukáš Přibyl, který odešel do Bohemky. A odborník formátu Tittelbacha by byl pro sparťanskou rodinu jistě velkým přínosem.
Mně, jehož srdce bude vždy sešité, by máloco udělalo větší radost.
Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!